טקס פרסי אופיר הסרט הזוכה הוא 'ויהי בוקר' של ערן קולירין

טקס פרסי אופיר שהתקיים בתל אביב, נבחר על ידי חברי האקדמיה הישראלית לקולנוע נבחר הסרט "ויהי בוקר" של ערן קולירין לסרט הטוב ביותר.

טקס פרסי אופיר שהתקיים בתל אביב, נבחר על ידי חברי האקדמיה הישראלית לקולנוע נבחר הסרט "ויהי בוקר" של ערן קולירין לסרט הטוב ביותר. בנוסף לזה הסרט זכה בכל הפרסים הכי נחשקים בניהם פרס הבימוי, התסריט והשחקנים. "ויהי בוקר" נבחר גם לייצג את המדינה בטקס פרסי האוסקר, זאת בתקווה שהוא יכנס לחמשת הסרטים הסופיים בקטגורית הסרטים הבינלאומיים.
הסרט המוערך מתבסס על הספר של סייד קשוע העונה לאותו שם, הסיפור מדבר על איש הייטק ערבי- ישראלי המגיע מירושלים לבקר בכפר ילדותו עם משפחתו לרגל חגיגות החתונה של אחיו. הוא ומשפחתו נשארים לישון בבית הוריו לאחר האירוע אך בבוקר נקלע למצור על הכפר ולא מורשים לחזור לביתם.
קולירין כבר זכה ב2008 בפרס הסרט הטוב ביותר, כאשר הסרט שלו "ביקור התזמורת" זכה. באותה שנה הסרט לא התקבל לייצוג באוסקר ואת מקומו מילא "בופור". 
אלכס בכרי, שזכה בפרס השחקן הראשי על תפקידו ב"ויהי בוקר", לא הגיע לאירוע טקס פרסי אופיר אך נציגה מטעמו הקריאה נאום פוליטי ששלח: "הסרט מתאר מצב של מצור מדומיין, סגר מתמשך, וכאן ממש ליד יש סגר אכזרי." עוד כתב בנאום: "כל אמנות היא בהכרח פוליטית, אני לא יודע כמה סרט יכול להשפיע על הלאום, אבל הזכות להגדרה עצמית כפלסטיני אינה אמורה להוות איום".
בפרס לשחקנית הראשית זכתה ג'ונא סולימאן. גם היא לא הגיע לטקס הפרסים ושלחה נאום פוליטי אותו הקריא מטעמה קולירין: "במצב נורמלי הייתי אמורה להרגיש שמחה עם קבלת הפרס, אך לצערי להפריד בין התפקיד והזהות שלי זהו צעד ציני שלא משאיר לי שום מקום לשמחה. הכעס והתסכול הם בדיוק אותה החוויה של שמתאר הסרט 'ויהי בוקר'".
גם פרס שחקן המשנה הלך לאיהאב אליאס סלאמה, על תפקידו בסרט. בתחילת הטסק הוא נשא דברים וציין כי יש לו שתי בקשות במעמד: "הבקשה הראשונה היא שלום צודק לעם הפלסטיני והבקשה השנייה היא חיים של רוגע ושלווה לאזרחי המדינה".
העמדה הפוליטית אינה מפתיעה, שכן בפסטיבל קאן האחרון שנערך כלל הצוות של הסרט בחרו להחרים את הפסטיבל כיוון שהסרט הוגדר כסרט ישראלי.
אבי נשר, שבעבר החרים את האקדמיה הישראלית לקולנוע בטענה כי הם מתעלמים מסרטיו, היה מועמד ל15 פרסים עם סרטו "תמונת ניצחון". למרות שהיה מועמד למספר רב של פרסים זכה בפועל רק בשלושה: צילום, עיצוב התלבושות והאיפור.
סרט נוסף שבלט מאוד הוא סרט האנימציה "אגדת החורבן" של גידי דר שזה בכארבע פרסים. הסרט מורכב מאלפי ציורים ומתאר את חורבן בית המקדש השני. עוד זכו, בקטגוריה של הסרטים התיעודיים זה "שפאר בדרך להוליווד" של ונסה לאפא, ובקטגורית הסרט התיעודי הקצר זכה "לילות קיץ" של אוהד מילשטיין.
אחרי שנים בהם האקדמיה לא אפשרה לפוליטיקאים להגיע לטקס, השנה התאפשר הדבר ושר התרבות והספורט חילי טרופר עלה לבמה לשאת דברים. בדבריו הביעה התייחסות לקשר שבין תרבות לפוליטיקה עם רמיזה עקיפה לשרת התרבות הקודמת מירי רגב: "אני מתכוון לחסוך בהתכתשות בין פוליטיקאים ליוצרים ולאמנים. אני מעדיף שותפות ואמון וכשלא יהיו הסכמות ננהל את זה באופן אנושי ומכבד." עוד הוסיף: "לי למשל יש זהות ברורה. בין השאר היא כוללת את היותי יהודי ציוני ופטריוט ישראלי.
זו זהותי ואני שלם עמה וגאה בה, אבל דווקא משום שאני כה משוכנע בה אין לי שום קושי להקשיב ולהכיל ביקורת. מי שיש לו ביטחון עצמי ומדינה חזקה באמת, ולא רק כסלוגן פוליטי ריק, יש לו גם יכולת להכיל עמדות מנוגדות וזהויות מגוונות".
לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button