סופר פוד: המדריך השלם למזונות על – הדרך הנכונה לאורח חיים בריא

ישנם מזונות שנמצאים ממש מתחת לאף שלנו, ואנחנו לא תמיד מבינים ויודעים עד כמה הם עשויים להועיל לנו. הכירו את מזונות העל(סופר פוד)

ישנם מזונות על שנמצאים ממש מתחת לאף שלנו, ואנחנו לא תמיד מבינים ויודעים עד כמה הם עשויים להועיל לנו, אם רק נשלב אותם בתפריט שלנו. ״מזונות על״ (סופר – פוד) הם לרוב מזונות טבעיים, הכוללים נוגדי חמצון, ויטמינים חשובים, נוגדי דלקות וכאבים, שומנים טובים ועוד.

סופר-פוד: המדריך השלם למזונות-על

 

חלקם מוכרים וזמינים בכל פינה, חלקם יצריכו מכם לבקר בחנות טבע או בשוק, אבל המאמץ שווה את זה: מזונות העל לרוב יתגמלו אותנו במניעת מחלות, שמירה על הלב, הפחתת הסיכון לסרטן, עיכוב ההזדקנות, ותחושה כללית טובה.

לפני שניגש ונפרט כאן מהם אותם ״מזונות על״, המסורתיים מול החדשניים, חשוב לזכור שבכל הנוגע למזונות-על, ומזון בכלל, ההשפעה על כל אדם היא שונה. ישנם אנשים שיגיבו באופן מסוים למזון כלשהו, בעוד אחרים יגיבו באופן שונה

עוד חשוב לזכור שלצד מזונות-העל המסורתיים והזמינים, יש את מזונות העל ה׳חדשניים׳ יותר, אלה שידועים לרפואה המערבית רק מהשנים האחרונות. מצד אחד, הם עלולים להתגלות כמועילים במיוחד, אך מצד שני הידע המדעי והמחקרי אודותיהם עשוי להיות מוגבל, ולכן כדאי בכל מקרה לשלב אותם בתזונה שלנו באופן מאוזן ומבוקר, ולא לוותר על מזונות-על ׳מסורתיים׳, לצד שמירה על שאר האספקטים של אורח חיים בריא.

מזונות העל ה"מסורתיים": 

שום

שום הוא סופר פוד מרוכז ורציני ביותר, תרופה של ממש מהטבע, שלצד היותו ׳מלך המטבח׳ במובנים רבים, הוא כולל אליצין, שמסייע רבות למניעת מחלות, לוחמה בחיידקים רעים וזיהומים, נפלא להורדת כולסטרול ושמירה על הלב, תורם לאיזון לחץ הדם, ואלו רק חלק מהיתרונות הארוכים שלו.

ג׳ינג׳ר

סופר פוד ללא עוררין, שהוא ככל הנראה המזון הכי יעיל מכולם בהתקררות או שפעת. השורש היעיל הזה נהדר כתרופה אנטי-דלקתית (בדומה לבן דודו, הכורכום), ונהדר בין השאר בניקוי הגוף ובשמירה על מערכת החיסון.

אבוקדו

יספרו לכם שהוא שומני, אבל מהשמן הזה אתם לא צריכים לפחד (כמובן, במידה). אבוקדו הוא אחד ממזונות העל בעלי מנעד רחב של תכונות. הוא נהדר להורדת כולסטרול מהסוג הרע, בריא ללב, עשיר בויטמינים, נהדר ללחץ דם, לעצמות ואפילו למניעת סרטן. סופר פוד אמיתי.

ברוקולי

הברוקולי הוא ״פצצת בריאות״ שמכילה בין השאר ויטמין C, חומצה פולית, סידן והמון חומרים נוגדי סרטן. ואם זה לא מספיק כדי לשכנע אתכם, אז הוא גם נפלא לאיזון לחץ הדם, למערכת העיכול, לניקוי רעלים בגוף, למניעת סוכרת ועוד ועוד.

לימון

לימון מוסיף המון לא רק בכל הנוגע לויטמין C, אלא גם בכל הקשור לנוגדי חמצון. לימון הוא כלי נהדר לניקוי הגוף, ושתיה של מים חמים עם לימון בבוקר כשהקיבה ריקה זה דבר שתמיד מומלץ לעשות.

 

פטרוזיליה 

הפטרוזיליה היא ממש עשב פלא, שכן יש בה כמויות גדולות מאוד של ויטמין C ושל ויטמין A , אשלגן וסידן, והיא מעולה להמון דברים, מהפחתת כולסטרול ועד לחיזוק העצמות ותאי הגוף. מזל שהפטרוזיליה נפוצה בלא מעט מרקים או סלטים.

כוסברה 

אם אתם נושאים את הגן שגורם למוח לפרש את טעם הכוסברה כסבוני או בלתי נסבל (כן, מדובר בגן), דלגו למזון הבא. אבל אם אתם כן מאוהדי הכוסברה, תדעו שבדומה לפטרוזיליה, מדובר בעשב תיבול נפלא שכולל המון נוגדי חמצון, נהדר לניקוי רעלים ושיקום הכבד, נפלה להורדת כולסטרול, למערכת העיכול ועוד ועוד. לא לחינם מדובר ב״כוכבת״ במטבחי עולם רבים, מהתאילנדי למקסיקני.

שיבולת שועל

סופר פוד נוסף וחשוב, שיבולת שועל הוא סופר-דגן, שכולל בין השאר הרבה מינרלים, ויטמינים, חומצה פולית ועוד. שיבולת השועל נהדרת למערכת העיכול, איזון רמות הכולסטרול בדם (ובכלל נהדרת לכלי הדם וללב), טיבה בהפחתת הסיכון לסוכרת, לאורח חיים אנרגטי, לשינה איכותית ועוד.

סלק

לסלק נוגדי חמצון רבים לצד ויטמינים, והוא נחשב בין השאר כמשפר תפקודי כבד, בריא לדם ולאנמיה, נהדר למערכת העיכול ואפילו נהדר בהפחתת מאגרי שומן בגוף. הסלק עשיר במינרלים, מעולה למניעת מחלות, והמיץ שלו אף עשוי לעכב תאים סרטניים.

 

בננה

אחת מהיצירות הכי יעילות של הטבע, שגם ארוזה בצורה מושלמת, היא הבננה. הבננה עשירה בין השאר בברזל ואשלגן, ונהדרת לטיפול בלחץ דם, מצב רוח, מערכת העיכול, אנמיה, איזון רמות הסוכר בדם ועוד. הבננה אפילו נהדרת למוח (מסייעת לריכוז ופעילות קוגניטיבית), ללב, למניעת דלקות, בריחת סידן, ועוד.

ארטישוק

הארטישוק הוא אמנם ״סייען״ ותיק של האנושות בכל הנוגע לבריאות, וכולל כל כך הרבה דברים טובים, אך לצערנו הוא לא פופולרי כמו הרבה מהמומלצים מעלה. עם זאת, הארטישוק מכיל בין השאר אשלגן, מגנזיום, ויטמין סי, נוגדי חמצון ועוד המון דברים טובים. הוא נהדר למניעת בעיות עיכול, תפקודי כבד, איזון הכולסטרול ועוד המון המון דברים.

מזונות העל (סופר פוד) ה"חדשניים": 

גוג׳י ברי 

הגוג׳י ברי מגיע אלינו בעיקר מסין, והוא סוג של תות קטן הכולל נוגדי חמצון, ויטמינים, פולינולים ועוד. הגוג׳י ברי כולל הרבה ויטמין C, נהדר לעיניים ולעור, נפלא להגנה בפני סרטן, לירידה במשקל, לשינה טובה ועוד.

מאצ׳ה

״מלך נוגדי החמצון״ של עולם התה (והמשקאות בכלל) הוא למעשה אבקה העשויה מטחינה דקה-דקה של עלי תה יפני ירוק. הוא כולל נוגדי חמצון ברמה גבוהה (אפילו משמעותית משל תה ירוק רגיל), ונחשב לנהדר לריכוז, להרגעה, לאנרגיה, למניעת מחלות, הורדת כולסטרול רע, שיפור חילוף החומרים ועוד. נסו שלא להתפשר באיכות המאצ׳ה שלכם, וזכרו – מאצ׳ה מקציפים ולא חולטים, וכדאי במים חמים ולא רותחים.

ספירולינה

אי אפשר לדבר על מזונות על ולהתעלם מ״הפיל הירוק שבחדר״. מדובר באצה שכוללת בין השאר חומצות אמינו, נוגדי חמצון, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, B12, כלורופיל, בטא קורטן ועוד. הספירולינה טובה למערכת החיסון, כאנטי-דלקתית, לוחמה באלרגיות, הורדת רמת השומנים בדם ועוד. עם זאת, חשוב לזכור שהמחקר על השפעות הספירולינה עדיין לא מספק, ושחשוב מאוד לקנות ספירולינה ממקור אמין ורציני, שכן ספירולינה המעובדת באופן לא ראוי, עשוי להכיל רעלנים המזיקים לגוף.

קייל 

הקייל הוא אחד מ״הכוכבים העולים״ של עולם הבריאות בשנים האחרונות. הקייל כולל כמות מרשימה של חומצות שומן חיוניות, ויטמינים, ברזל, סידן, נוגדי חמצון ומה לא. הקייל נחשב לנהדר למערכת החיסונית, לקיבה, לכבד, לכולסטרול, לריאות ועוד.

זרעי צ׳יה

זרעי צ׳יה הם ״פצצת מינרלים״ וכוללים בין השאר גם ברזל וסידן ברמות גבוהות. הם עשירים באומגה 3 וחלבונים, ונהדרים למערכת העיכול, להרזיה, לשמירה על הלב, לניקוי רעלים, לשיפור הזכרון ואפילו להורדת כולסטרול. זרעים קטנים עם יתרונות גדולים.

 

שמן קוקוס  

לצד שמן הזית ויתרונותיו הגדולים, שמן קוקוס איכותי נחשב בשנים האחרונות לשמן מומלץ המכיל נוגדי חמצון וחומצות שומן טובות, המסייעות בין השאר לחיזוק המערכת החיסונית, שיפור מערכת העיכול, ניצול של הסוכר בדם, תחושה אנרגטית ויתרונות רבים נוספים.

אסאי 

פירותיו של דקל האסאי, שצומח בעיקר באגן האמזונס (אזור ברזיל), מכיל ריכוז של נוגדי חמצון, חומצות אמינו, ברזל, סידן ועוד. האסאי מעולה בין השאר לשיפור המערכת החיסונית, עיכוב תאים סרטניים, שיפור האנרגיה, הורדת שימנים ועוד.

בוק צ׳וי 

בסין הוא חלק מהתפריט למעלה מ-1,500 שנים, אך לישראל הוא הגיע רק בשנים האחרונות. הבוק צו׳י כולל בין השאר המון נוגדי חמצון (מעל 70!) המעולים בלוחמה ברדיקלים חופשיים ומניעת מחלות. הבוק צ׳וי הוא ירק אנטי-דלקתי מצטיין, והוא כולל אפילו אומגה 3, ויטמינים C ו-A, בטא-קרוטן, מינרלים רבים ועוד.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button