? חרטות זה לא נעים אז מה הדרך הנכונה להשתחרר מזה

חרטות שאנו חווים במהלך שנות חיינו הם תגובה רגשית הנוצרת מכך שאנו חשים כי אמרנו אמירה פוגעת לאדם אחר מבלי שנתכוון לכך

חרטות שאנו חווים במהלך שנות חיינו הם תגובה רגשית הנוצרת מכך שאנו חשים כי אמרנו אמירה פוגעת לאדם אחר מבלי שנתכוון לכך או שאנו חשים כי ביצענו החלטות שגויות שקיבלנו במהלך חיינו. לעיתים אנו חשים כי יכולנו להגשים את עצמנו יותר בתבונה אך עם זאת דחינו זמן רב מידי או לא פעלנו בזמן ואין להחזיר את הגלגל לאחור ולעשות את הדברים אחרת כפי שהיינו עושים אותם ב"אני מאמין" של עצמנו נכון להיום.

שלושה מקרים בהם מתפתחת אצלנו תחושת חרטה –
1.כשאנו פוגעים באדם אחר או בעצמנו בכוונה או לא בכוונה.
2.כשאנו מקבלים החלטה קטנה או גדולה בחיינו שמופיע כשגויה.
3.החרטה הגדולה אצל רוב בני האדם היא הרגשה של החמצה שלא היו מספיק אמיצים לחיות את חייהם כפי שחלמו אותם ולא יכולים לחזור אחורה בזמן כדי לקבל החלטות שידעו שהיו צריכים לקבל בזמן אך לא עשו זאת.

בדרך כלל אנו נוטים להזניח את כל מה שאנחנו חושבים שאינו מצריך תיקון או שאינו בר תיקון והרגע שאנחנו מזניחים את הידעה שיכלנו לשנות את התוצאה הסופית שקיבלנו מאותן החלטות שגויות וההחלטות שלא קיבלנו שיכלו לממש את ההגשמה העצמית שלנו ברוב המקרים מתפתחת בתוכנו הרגשה של הזדמנות שלא מומשה, כמו השכלה מפוספסת, ניצול הפנאי והפיתוח האישי שלנו, הדברים שלא אמרנו הקשרים שלא תחזקנו. הם החרטות הכי משמעותיות עבורנו שמובילים אותנו עד לגיל מבוגר ומכה בנו הכי הרבה רגע לפני המוות.

החרטות שאנו חווים במהלך חיינו יכולים להניע אותנו לצמיחה והתפתחות אישית או לחלופין לתחושת צער ואשמה גדולה, החרטה היא סימן לכך שאנחנו מבחינים בבעיה ומה אנחנו בוחרים לעשות עם אותה בעיה, ממשיכים להרגיש צער, בושה, ואשמה או צומחים ולומדים ממנה ומתפתחים. אופן ההתמודדות של האדם עם אותן חרטות משפיעות משמעותית על ההבנה וההתמודדת עם הרגשות שמלווים את אותה חרטה.

הצעד הראשון שמוביל אותנו להתפתחות הוא הרצון לפעול בכדי לתקן את תחושת החרטה ובודקים מה ביכולתנו לעשות אחרת. מה שיגרום לנו לנווט מחדש את המסלולים הנוירולוגים במוחנו שיגרמו לנו בפעם הבאה לפעול באופן שונה. החיים תמיד יובילו אותנו למקומות לא צפויים והיכולת שלנו לנווט מחדש בכדי למנוע חרטות בעתיד נדרש אימון חזרתי ומתמיד של שינוי תפוסי החשיבה שלנו מידי יום. זה לא פשוט אי אפשר לאמץ את היכולת לחיות חיים ללא חרטות ביום אחד אבל מתחילים בדברים הקטנים ותוכלו להתחיל כבר היום.

למה יש צורך להתגבר על חרטה ולהתקדם הלאה?

ישנן מחשבות ורגשות שלילים שמלווים אותנו במשך השנים בעקבות תחושות של חרטות ומייצרים עבורנו בעיות נוספות. אנשים נוטים לשקוע במחשבות וזיכרונות שחוזרות על אותם המעשים שנעשו או שלא נעשו ובמידה מסוימת חווים רמות שונות של סטרס, מה שמשפיע לרעה בבריאות הנפשית שלנו.

היא עלולה לגרום לנו לדיכאון, ירידה בפוקוס, ירידה בדימוי העצמי שלנו ולתחושה של חוסר אונים מוחלט. יחד עם זאת במקרים קיצוניים תחושת החרטות שלנו יכולות להוביל למצבים של חוסר שינה, כאבי ראש ואובדן תיאבון.

מחקרים רבים מראים שחרטה מתמשכת לגיל מבוגר עלולה לגרום לסימפטומים כגון: כאבים בחזה והמפרקים, קוצר נשימה והגדלת הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב. ברגע שלא מרפים מתחושת החרטה במקרים רבים אנשים נוטים לשפוט את עצמם ומונעים מעצמם קבלה ואהבה עצמית.

לטווח הארוך אותן תחושות שליליות שמבוססות על החרטות הפוגעות במערכות יחסים בגלל חוסר האמונה שהם ראויים לאהבה או לסליחה ובונים לעצמם חומות הגנה בינם לבין האנשים הקרובים להם מה שחוסם אותם לפתיחות אמיתית ולאורך הזמן יכולים לראות שתהיה פגיעה בקריירה, בבריאות, באושר שלהם בעתיד ושל כל מי שסובב אותם.

אז איך נמנע תחושות חרטה בעתיד?

1. הגשימו את עצמכם בכל רגע בחיים
היו כנים עם עצמכם, שימו לב לכל הדרמות והסחות דעת שאתם נכנסים אליהם שלא באמת משרתים את רצונכם עשו רשימה של כל הדברים שאי פעם הייתם רוצים להגשים ולא עשיתם עד היום.
הגשימו את הרצונות שלכם, תהיו עסוקים בדבר מה שמשרת את רשימת הרצונות שלכם בכדי שלא תחושו תחושה של פספוס בעתיד.

הכירו ברגשותיכם הקשורים לחרטות שלכם, זה ייתן לכם את האפשרות לחשוב אסטרטגית ולהשתמש באותן האסטרטגיות כדי למזער בעתיד התנסויות דומות לאותן חרטות. לזהות את הרגש הספציפי שכרגע אנו מרגישים ייתן לנו את ההבנה להתמודד עם הרגשות שאנו חווים באופן יעיל ונכון.

2. להסתכל על חרטה כלמידה השתמשו בחרטה כהזדמנות ללמוד מניסיון. כל פעולה שלבסוף התוצאה שלה לא היית רצויה, להימנע מלהאשים את עצמינו מחרטות עבר ולהבין שבחירה לא טובה בעבר זה לא אומר שלנצח נחזור על אותן הטעויות. ברגע שנעבוד על זה עם עצמינו תהיה לנו היכולת לקבל החלטות טובות יותר בעתיד.

3. תנו לעצמכם את הזמן להחלים תנו לעצמכם את הזמן להחלים נפשית מהשלכות בחיים שנגרמו לכם מאותה החלטה שקיבלתם.
קחו דוגמא שתבהיר לכם את הכוונה שניתן להשליך את אותה הדוגמא כמאט על כל מקרה דומה שאנחנו חווים בחיים.

אם סיימתם מערכת יחסים אורכת טווח שהיית משמעותית עבורכם ולאחר סיום הקשר ההרגשה שנשארת לכם בזמן הזה זה חוסר אוויר לנשימה ותחושת כאב. המחסור של אותו אדם גורם לכם לדיכאון, הזיכרונות של כל הרגעים הטובים צפים פתאום וכאב פיזי במקרים מסוימים בשל הידיעה שהוא כבר לא יהיה איתכם עוד בעתיד.

החרטה שיכלתם לעשות פעולות בצורה טובה יותר, זה תחושה מייגעת כואבת שכמאט בלתי ניתן לסבול אותה בהתחלה. יש סוגים רבים של התמודדות עם השלכות מחרטות שאנשים לוקחים בחייהם אציג בפניכם שניים.

אם נמשיך עם אותה הדוגמה שהוצגה שניתן להשליך אותה גם על מקרים שונים בחיים ולא דווקא מערכות יחסים, (זה יכול להיות גם פיטורים, ריבים עם משפחה וחברים, דברים שאמרנו ולא התכוונו וכו' ) .
התמודדות ראשונה אחרי פרידה כואבת ישנם אנשים שמאמינים שהם צריכים להתקדם קדימה ומנסים לתת לעצמם את התחושה ששום דבר לא קרה והם בסדר גמור והכל מתנהל כרגיל בית, חברים, עבודה.

ברוב המקרים גם נכנסים למערכת יחסים נוספת דיי מהר בתקווה שהפעם זה מה שיתקן את תחושת הריקנות והכאב שהם מרגישים. אך הבעיה היא שמעולם הם לא נתנו לעצמם את הזמן להיות לבד ולחשב את מסלול חייהם מחדש.

מה שנוצר בסופו של דבר ערפל מעל אותן רגשות שליליות ומתעלמים ממה שבאמת קיים.
הם שמים פלסטר אבל סוחבים עם עצמם עמוק בפנים את העבר שהם מתחרטים עליו ומנסים להתעלם ולא להתמודד.

מה שיכול לגרום לסערה רגשית בעתיד שמושלכת על הקרובים שלנו בלא מודע.
המון תחושות מגננה, אגו והאשמת אחרים בתוצאות שלא היו רצויות בכדי למנוע מעצמם תחושות חרטה שחוו בעבר, בין אם זה משפחה, חברים, קולגות לעבודה ומערכות יחסים בעתיד. הם לא יצליחו להבין לעומק מה חסר להם ומה הרצון האמיתי שלהם כי הם לא נתנו לעצמם את הזמן להבין זאת ודאגו להסיח את דעתם מעצמם בגורמים סביבתיים.

הם מתקשים מלהבין שצריך להתחבר ולקבל את הכאב שאנו חווים ברגעים אלה ולא לנסות להתעלם האמצעות עבודה מרובה כדי להסיח את דעתם מלחשוב ושיחות עם המון אנשים שלא בהכרח קשורים לכאב שלהם.

על פני השטח הם נראים ומתנהגים כאילו לא קרה להם כלום אבל עמוק בפנים החרטה עדיין קיימת. אם לא נבין מה החרטה והרגשות השלילים שנלווים לה רוצים להגיד לנו יגיע שלב אחד בחיינו שכל הרגשות יצופו מעלה ולא נבין מאיפה הכול הגיע יצופו כל כך הרבה דברים שניסינו לא להרגיש ויהיה מאוד קשה לשים את האצבע על הבעיה האמיתי.

התמודדות שניה,

היא היכולת להאכיל את הכאב והחרטה שאנו מרגישים, להרגיש את הכאב ששורף אותנו מבפנים ובאותה נשימה להיות רגועים ומודעים לכך שזה ענייו זמני ולא נמשך לאורך כל חיינו.

יש לנו נטייה כאנשים להרגיש במצבים כאלו שכל העולם עומד מלכת והכל הרוס ואין מה לעשות נגד זה, תחושה של סוף עולם פנימי. אבל האמת היא שכאב או כל רגש שלילי אחר יכול להמשך שבוע, חודש, יום, אפילו שנה אבל בסופו של דבר רגש אחר תופס את מקומו ומתחלף.

זה רק עניין של זמן והכלה של זיכרונות, רגעים, געגועים, מחשבות שרצות לנו בראש, מה באמת היינו צריכים שלא היה ומה הייתה החוויה שעברנו במקום, באילו מצבים יכלנו להגיד יותר או פחות, לעשות דברים נכון יותר או לבחור נכון יותר.
פשוט מנתחים את עצמנו בצורה אובייקטיבית כדי להבין למה אנחנו באמת שואפים וצריכים עבור עצמינו.

הדרך הנכונה להתמודד עם חרטה היא להמשיך לחיות את חיינו כרגיל עבודה, בית, חברים, משפחה ויחד עם זאת להיות כנים עם עצמינו ועם הסובבים אותנו למה שאנחנו באמת מרגישים, זה בסדר להראות שאנחנו לא תמיד בסדר.

כשאנחנו כנים עם עצמינו וכנים עם הסביבה שלנו ככה אנחנו מקבלים גם את התמיכה שאנחנו זקוקים לה מהסובבים אותנו למצב הרגשי שאנחנו נמצאים בו. אנחנו מצליחים לעכל את המצב הרגשי שאנו נמצאים בו בצורה נכונה ויעילה הרבה יותר וניתנת לנו ההבנה של מה באמת אנחנו צריכים עבור המטרות אליהם אנו שואפים.

ברגע שאנחנו מבינים שבתוך כל הכאב שאנו מרגישים שהוא גם זמני, מתפתחת אצלינו גם הסבלנות לכך ומתמקדים בהחלמה הרגשית שלנו והרגשות השליליים מתחילים לדעוך עם הזמן.

הדרך הנכונה למצוא את הדרך להחלים היא במילה אחת פשוטה לאמץ ולקבל את הרגשות השלילים שנוטים לשרוף אותנו מבפנים תך כדי שינוי של זווית הראיה שלנו על אותה תחושה של חרטה שמלווה אותנו.
בתוך כל ה"כאוס" משנים את האמירות והשאלות שבדרך כל אנחנו נוטים להגיד לעצמינו," למה זה מגיע לי " למה דווקא לי " ניסיתי לעשות משהו טוב למה זה ככה ".

הדרך הנכונה היא לשאול את עצמנו שאלות חיוביות שכן יכולה להיות תשובה אליהם כמו,
"מה הצלחתי ללמוד על עצמי".
אנחנו לא יכולים לשנות את מה שקרה אבל כן יכולים לשנות את מה שיקרה בעתיד, אז מה למדתי מכל זה על עצמי, על הסובבים אותי, האם קיבלנו את הבחירה הנכונה או שהיינו יכולים לפעול שונה, ואם כן אז איך, ולהבא אנחנו נדע עכשיו איך להגיב במצבים שונים בצורה טובה יותר.

ברגע שאנו מפסיקים להתמקד במעגל החיצוני ומתמקדים במעגל הפנימי שלנו איפה יכלנו לבחור בחירות טובות יותר ממה שקיבלנו בעבר ככה אנחנו לומדים את עצמינו בצורה הכי נכונה יעילה וטובה, וודאים יותר על מה שאנחנו רוצים ועל מה שחסר לנו ולא מתבלבלים מסערת רגשות שיכולה למשוך אותנו שנים קדימה עד שכבר לא יהיה ניתן לזהות ממה כל זה התחיל.

וככה תראו איך אתם מקבלים תובנות חדשות לאייך אתם הופכים להיות אנשים הרבה יותר טובים ממה שהייתם אתמול.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

מדריך קידום אתרים – מה האורך האידיאלי לכתיבת מאמר SEO

משחקי אגו בין גברים לנשים ולמה חשוב שתדעו שזה מיותר

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button