פחדים וחרדות – איך להתגבר ולהתמודד עם הפחדים שמנהלים אותנו

אנשים רבים סובלים מפחדים וחרדות שפוגעות בתפקוד השוטף שלהם, בוא לקבל טיפים לטיפול בפחדים והכוונה לסוגי טיפול מתאימים כדי לעזור להתמודד

פחדים וחרדות עוצרים ומעקבים אותנו מצב ששם את החיים שלנו בהולד והתחושה היא שאין דרך מוצא מזה, אם החלטתם שהגיע הזמן להתגבר על הפחדים שמעקבים אתכם ולחיות את החיים שמגיעים לכם אז אתם במקום הנכון בואו לקבל את כל הכלים, הטיפים וההפניות לסוגי הטיפול שיוכלו לעזור לכם להתגבר ולהצליח לממש את מלוא הפוטנציאל שלכם בלי מעצורים.

פחדים וחרדות – תתחילו לנהל את הפחד במקום שינהל אתכם

כל סוג עבודה שאינה כוללת עזרה מקצועית עובדת כמובן בהתאם לרמת וסוג הפחד, המאמר מבוסס על טכניקות ואמונות בסיסיות שיכולות לשמש אתכם גם לבד בבית כדי להתמודד עם פחדים.

  • נקודת מבט ניטרלית לפחד – לצורך הדוגמא, ניקח סיטואציה בה לאדם יש פחד מכישלון ולכן הוא מונע מעצמו לנסות דברים רק כדי לא לקחת את הסיכון שיכשל. במקרה כזה מומלץ לשבת עם דף נייר ועט ולרשום בתור התחלה 5 דברים שאתם טובים ומוצלחים בהם. כאשר אדם מתחיל לערער את בסיס הפחד שלו הוא יוצר בסיס טוב להתחלת העבודה. אם אדם מפחד להיכשל והוא הוכיח לעצמו ברגע שלא תמיד נכשלים ויש דברים שהוא כן טוב בהם אוטומטית יתחיל קול קטן בראש להגיד שאולי לא בהכרח ניכשל, אולי גם פה נצליח.

  • פירוק הפחד לגורמים – תנסו לשבת עם עצמכם ולחשוב מה בעצם מפחיד אתכם. אם אתם מפחדים לצורך הדוגמא מגבהים, תנסו לפרק מה בגובה מפחיד אתכם. האם אתם מפחדים ליפול? האם אתם מפחדים שמישהו אחר ייפול? האם מפחיד אתכם איך שזה נראה? וכו' לאחר שתבינו מה הגורם המרכזי של הפחד, תעבור לחלוקה נוספת- מה מפחיד אותי שיקרה במידה וזה יתממש? האם אתם מפחדים שהנפילה תהיה קטלנית? האם אתם מפחדים להיפגע? אתם מפחדים שלא ימצאו אתכם? וכו'. לאחר שפירקתם הכול לגורמים בסיסיים יותר תעברו לשלב הבא- 
  • התייחסות רציונלית לפחדים וחרדות – מה הסטטיסטיקה של הפחד, נחזור לדוגמא הקודמת- כמה אנשים נפלו במקום בו אתם נמצאים? מה רמת הסיכון? האם הפחד מציאותי או פרי החרדות שלכם? אם אתם נמצאים על גשר יציב, בעל גדר גבוהה הסיכוי שתיפגעו נמוך יותר מאשר אם אתם על צוק מבודד במקום לא מסומן. ברגע שתרדו להבנה הרציונלית של הסיטואציה תוכלו להתחיל בהדרגה לחשוף את עצמכם לפחד בצורה שנראית לכם הכי בטוחה ויציבה.

במידה ומדובר בפחד יותר גדול ומשתק, איך אפשר לטפל?

יש מספר שיטות טיפול מאוד יעלות ואפקטיביות לטיפול בפחדים וחרדות קשות, בין המומלצים זה טיפול בשיטת NLP שמנטל את הבסיס עליו נבנה הפחד, הטיפול מעולה גם לפוביות ולביטול השפעה של זיכרון מודחק על התגובה בפועל. לחרדות קשות מומלץ גם לשקול טיפול בשיטת CBT שעובד על שינוי התנהגות ולימוד של התנהגות חלופית וחיובית יותר.

כאשר אדם חי עם פחד משתק, חרדה נוראית או פוביה שפוגעת לו בתפקוד היומיומי כל משימה הכי פשוטה יכולה להפוך לנטל קשה מנשוא. אל תישארו עם הרגשות השליליים והמעיקים האלו ואם אתם רואים כי לא מדובר בפחד 'קל' שניתן לפתור לבד בבית אל תתביישו ואל תמשיכו לסבול – תפנו לקבל עזרה מקצועית ותיקחו שליטה מחדש על החיים שלכם. 

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

ביטחון עצמי – הינה כמה דרכים לעלות ביטחון עצמי נמוך

קורס אצל המרצה מוריאל רוטהולץ NLP

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button