ציסטה בשחלה – סימני זיהוי ודרכי טיפול
נשים רבות סובלות מתופעה די שכיחה, אשר מכונה ציסטה בשחלה התופעה הנפוצה במקרים רבות דורשת טיפול וזיהוי מוקדם ככל הניתן, כך תוכלו תדעי לזהות:
נשים רבות סובלות מתופעה די שכיחה, אשר מכונה ציסטה בשחלה, שהיא בעצם כל מיני גידולים אשר נוטים להתפתח בתוך או על גבי השחלות. קיים מגוון רב של סוגי ציסטות בשחלות, כאשר הציסטות הפונקציונליות מאוד נפוצות, והן ממש לא קשורות למחלות כאלו ואחרות,
בעוד הן נוצרות כתוצאה מתהליך הביוץ. ציסטות אשר נקשרות למחלות עשויות לכלול ציסטות שמקורן בתסמונת השחלות הפוליציסטיות או לחלופין מסרטן השחלות. ברור מאליו שמדובר אודות נושא מאוד מסקרן, שיש בו המון היבטים שחשוב להיחשף אליהם, ועל כן טוב תעשו באם תקראו מראשית דברינו ועד לסופם, וכך תגלו ערב רב של אינפורמציה על – ציסטה בשחלה – דרכי טיפול…
מה זה בעצם ציסטה בשחלה?
ציסטה בשחלה הינה בעצם שק שמלא בחומר מוצק למחצה או בנוזלים, אשר נוצרים בתוך או על גבי אחת מן השחלות. ולידע כללי, נעדכן כי השחלות הינן איברים זעירים בתוך האגן, אשר יוצרים את ההורמונים של האישה, כמו גם מחזיקים תאים של ביציות. כפי שציינו בפתיח, קיימים כל מיני סוגים של ציסטות, כאשר רובן שפירות ואינן מזיקות, כאשר ציסטה פונקציונלית, בלי כל קשר למחלות, תוקפת בשל תהליך הביוץ, שבו משתחררת ביצית מן השחלה. ציסטה תפקודית לרוב מתכווצת עם חלוף הזמן, לרוב תוך כדי חודשיים, בלי כל טיפול ייעודי. אל לכם להתבלבל בין כל מיני ציסטות שקשורות למחלות, לבין ציסטות פונקציונליות בשחלות, שנחשבות לשכיחות באופן יחסי. תרחישים כגון – תסמונת השחלות הפוליציסטית או סרטן השחלות כוללת אף גידול על גבי השחלות.
מה הם התסמינים הכלליים של ציסטה בשחלה?
כאשר יש ציסטה בשחלה קטנה, מרבית הסיכויים שלא תחוו כל תסמין, וסביר להניח, שבכלל לא תהיו מודעות לקיומה של הציסטה בשחלה שלכן. עם זאת, כאשר יש בשחלות ציסטות יותר גדולות, אלו הם התסמינים שמהם תסבלו –
- כאבי וסת חמורים.
- כאבי אגן או כאבים עמומים בגב.
- כאבים בזמן קיום סקס.
- תחושה של נפיחות או של מלאות בבטן התחתונה.
- מספר תסמינים אשר נמשכים זמן רב יכולים להיקשר לתרחיש שמכונה תסמונת שחלות פוליציסטיות. מדובר אודות הגורם לווסת חודשית שאיננה סדירה ולמנעד רב של בעיות אשר קשורות להורמונים, לרבות עקרות או השמנת יתר. עוד תסמינים של תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים – קושי לרזות או הירסוטיזם, שהוא גדילה מוגברת של שיער הגוף.
מה הן דרכי הטיפול בציסטה בשחלה?
באופן כללי, נציין כי ציסטה בשחלה פונקציונלית לרוב תעבור כפי שהגיעה, בלי כל טיפול. דרכי הטיפול בציסטה בשחלות הן כלעיל –
- הרופא יכול לספק לכם מרשם לנטילת תרופות שיש בהן הורמונים, כמו למשל – גלולה למניעת הריון, וזאת על מנת לעצור את הביוץ, כמו גם למנוע בהמשך היווצרות של ציסטות. במידה והביוץ שלכן ייפסק, בהכרח לא ייוצרו ציסטות מתפקדות.
יש מצבים שבהם נדרש הליך כירורגי לשם טיפול בציסטה, כתלות בגודל שלה, ואף איך הינה נראית בבדיקה של האולטרסאונד. ואלו הם סוגי הניתוחים האפשריים לשם טיפול בציסטה בשחלה –
- לפרוטומיה – מדובר אודות הליך שבו עושים חתך גדול יותר, וזאת על מנת להסיר את הציסטה בשחלה. את הציסטה בודקים לשם איתור מחלת הסרטן. במידה וזה באמת סרטן, סביר להניח, כי הרופא יצטרך להסיר את אחת השחלות או את שתיהן, את הרחם, קפל של רקמת שומן הנקראת האומנטום וכן מספר בלוטות לימפה. בלוטות הלימפה הינן סוג של מבנים זעירים, בצורה של שעועית, אשר נמצאים בכל הגוף והם מייצרים ומאחסנים תאים הנלחמים בזיהום, אבל הם יכולים להכיל תאים סרטניים.
- לפרוסקופיה- עסקינן אודות הליך רפואי, שלפיו הרופא המטפל יחדיר מכשיר קטן דרך חתך קטן בבטן. הוא יתבונן באיברי הרבייה ואף בחלל האגן בעזרת המכשיר. הרופא עשוי להסיר את הציסטה דרך חתכים קטנים.
יעניין אתכם גם –
תרומת ביצית – איך עובד התהליך?
גמילה ממוצץ – תעשו זאת רק ב- 10 צעדים