טעימות לתינוק: כל מה שרציתם לדעת אבל פחדתם לשאול

טעימות לתינוק שלנו יכול להיות מאוד מלחיץ ומשגע. במיוחד כשזה מגיע לאוכל. הרבה אנשים לא יודעים איך להגיש לתינוק ארוחה שלמה ומזינה. הנה כמה טיפים.


טעימות לתינוק הינו שלב מרגש אצל כל הורה, אנחנו רק מחכים כבר להביא להם לנסות דברים חדשים ולראות את הבעת הפנים המצחיקה כשמביאים לתינוק שלנו פלח לימון. אך מתי הגיל הנכון להתחיל טעימות לתינוק?

לפי המלצת משרד הבריאות הגיל הנכון להתחיל טעימות לתינוק הינו מגיל חצי שנה.

איך נדע מתי להתחיל טעימות לתינוק שלנו? יש כמה סימנים:

 

  • כשהתינוק יושב לידנו לאכול ומוציא את הלשון כאילו ראה עכשיו משהו מגרה.
  • כשהתינוק מצליח להחזיק חפצים ולהכניס לפה.
  • ברגע שהתינוק יציב מספיק כדי להחזיק את הראש על מנת שהאוכל ירד לקיבה בצורה נכונה ולא מסוכנת.
  • שהתינוק מסוגל לשבת עם תמיכה וכאשר הוא מצליח להעביר את האוכל בפה מצד לצד.

ברגע שהתינוק מראה את כל הסימנים הנ"ל נוכל להתחיל בשלב הטעימות.

חשוב מאוד בהתחלה לתת טעימות לתינוק ולזכור שאלו רק טעימות! מספיק 2-4 כפיות להתחלה. בהמשך נוכל להגדיל את הכפיות לפי בשלות התינוק. אם התינוק בפעם הראשונה יורק את המזון או עושה רפלקס הקאה מומלץ לעצור את הטעימות ולחכות כמה ימים ולנסות שוב.

אל תכריחו את תינוקכם לאכול, ואל תאכילו כאשר הוא מסרב, רצוי לתת לאט לאט לפי רצון התינוק. נוכל רק לעודד אותו להמשיך עם משחק בתנועות ואמירות טובות כאשר הוא אוכל. אם הוא לא רוצה יותר זה בסדר, הוא יודע מה טוב בשבילו. 

עדיף להתחיל טעימות לתינוק עם ירקות ואת הפירות להשאיר לסוף. התחלה עם פירות יכולה לגרום אצל התינוק העדפה לדברים מתוקים יותר וזה לא כוונתנו. בגלל זה חשוב לתת הרבה ירקות שונים כמו: בטטה, קישואים, גזר, סלק וכו'. מומלץ לאדות ואז לטחון את הירקות, מכיוון שאידוי שומר על הוויטמינים החשובים בירקות ובישול עם מים מפחית משמעותית את הוויטמינים החשובים. ברגע שסיימנו עם שלב הירקות אפשר להתחיל לתת פירות. המלצה שלי לערבב בננה עם אבוקדו אולי נשמע מגעיל אבל לא לתינוקות. הכי חשוב לזכור לתת טעימות לתינוק ולאפשר לו לשחק עם האוכל ולא להתעצבן שהוא מלכלך את עצמו. משחק עם אוכל מאוד חשוב להתפתחות התינוק, הוא לומד להכיר מרקמים דרך הידיים אז תתנו לו להתלכלך כמה שיותר. גם ככה הכביסה תיערם, בהתחלה יהיה המון בלאגן אבל זה בסדר ובסך הכל חלק תקין ובריא מאוד מהתהליך.

תינוקות הם כמו כולנו, הם אוהבים לאכול וסקרנים לעוד אך צריך המון סבלנות ובעיקר התמדה אבל יותר מהכל לא לפחד לתת לתינוק שלנו גם אוכל ביתי שיש בו תבלינים. בסופו של דבר הם יאכלו מה שיש בבית ואנחנו לא אוכלים אוכל תפל. צריך להבין שתינוק הם בני אדם כמונו, צריך להתייחס אליהם בדיוק ככה. מה שאימא מכינה כולם אוכלים כולל התינוק (כמובן בפרופורציה). חשוב שהילד יגדל בצורה הזאת כך לא תהיה יותר מדי בררנות באוכל והארוחות יהיו יותר רגועות.

חשוב מאוד:  על פי משרד הבריאות אין לחשוף תינוקות לדבש וחלב ניגר לפני גיל שנה.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button