ראיון עבודה – ככה תגיעו מוכנים ליום החשוב
ראיון עבודה יכול להיות חוויה מאוד מלחיצה עבור חלק מהאנשים, כדי לעזור לכם להתכונן נכון ולבוא הכי מוכנים שאתם יכולים ערכנו מדריך קטן
ראיון עבודה יכול להיות חוויה מאוד מלחיצה עבור חלק מהאנשים, כדי לעזור לכם להתכונן נכון ולבוא הכי מוכנים שאתם יכולים ערכנו מדריך קטן לקראת הכנה לראיון עבודה על מנת שתוכלו להגיע בביטחון מלא ואפילו להתקבל בצורה מהירה.
הכנה לראיון עבודה – התהליך מתחיל בבית
שלב ראשון – תכתבו לעצמכם על דף איך אתם רוצים להציג את עצמכם, מה החזקות שלכם ולמה אתם חושבים שאתם מתאימים לתפקיד. כאשר אנו מעלים מחשבות על דף המידע מתחדד אצלנו בראש כיוון שהוא צריך לעבור תהליך חוזר של כתיבה וקריאה מה שמחזק את האמונה שלו במידע.
שלב שני – תעברו על מה שכתבתם ותחשבו האם ההצגה העצמית שלכם נכונה לכם, האם הצגתם את עצמכם בצורה שבה אתם באמת רואים את עצמכם או שאמרתם את מה שאתם חושבים שהמראיין רוצה לשמוע. המראיינים כנראה שרגילים לשמוע את אותם הדברים שוב ושוב ולכן אל תנסו לחזור על אותו מידע בצורה מכנית, תציגו את עצמכם בצורה אותנטית כי בסופו של דבר לא תוכלו להסתיר את מי שאתם וגם במקום העבודה יראו את זה. אז עדיף שתבואו אמתיים וכנים מההתחלה.
שלב שלישי – תירגעו ותעשו משהו משחרר, אימון קצר או מדיטציה יעשו פלאים על התחושה שתתעוררו איתה בבוקר. תתכננו את הבוקר שלכם בצורה שתוכלו להתארגן רגועים ולהגיע קצת לפני לראיון כדי לא להגיע בלחץ ולהשאיר רושם ראשוני לא מוצלח.
הראיון עצמו – יצירת ראפור ותחושת אמון
ראפור פירושו חיבור מידי ותחושת נוחות ואמון מול אדם זר לחלוטין. אז איך מייצרים ראפור בשניות?
שלב ראשון, התאמה – קודם כל הכניסה לחדר הראיונות, כאשר אתם נכנסים תשימו לב איך המראיין יושב, איך השפת גוף שלו ממוקמת ומה טון הדיבור שלו. תתאימו את עצמכם לאותה שפת גוף על ידי חיקוי והתאמה בסיסיים מה שישר יעניק את התחושה כי אתם דומים ונמצאים במקום דומה בחייכם.
שלב שני, דיבור – לאחר מכן תקפידו על טון דיבור דומה לטון של המראיין ותחפשו תחום עניין משותף. שמדובר בראיון עבודה, רצוי שתחום העניין יהיה קשור לתחום העבודה כדי להראות נכונות והתעניינות בתחום. תציינו משהו דומה בניכם כדרך אגב כדי להעניק את התחושה שאתם בעלי תחומי עניין משותפים (אפילו מחמאה או הערה על עיצוב או אזור) מה שיעניק להם ישר את המחשבה כי הם רוצים לעבוד איתך.
שלב שלישי, ביטחון והתלהבות – גם אם אתם לא בטוחים במשהו או לא יודעים תשובה לשאלה מוסימת, גם אם אין לכן ניסיון בתחום כל זמן שתמכרו את עצמכם בצורה נכונה ומשכנעת יש סיכוי גבוהה שהמראיין יביע בכם עניין למרות חוסר הניסיון.
שלב רביעי, התבלטות – במידה והגעתם ביום ראיונות ויש הרבה מועמדים ביחד איתכם אתם צריכים למצוא דרך לבלוט מעל השאר, כדי שיזכרו אתכם יותר טוב תנסו להיות ראשונים בראיון או אחרונים ככה הסיכוי שיזכרו אתכם יותר יעלה. בנוסף, תקפידו לתת לעצמכם ערך מוסף כדי שהמראיין יזכור אתכם לטובה ויעדיף אתכם על שאר המתמודדים גם אם מבחינת תפקיד יש מתאימים יותר. כאשר ייווצר לכם חיבור ראשוני בעזרת ראפור נכון עם המראיין, קיים סיכוי גבוהה יותר שהוא יעדיף לקחת דווקא אתכם לתפקיד גם אם הוא לא לגמרי יבין למה דווקא אתכם הוא מחבב יותר.
לאחר ראיון העבודה
תשאלו בסוף הראיון מתי יהיו תשובות לגבי הקבלה כדי שלא תהיו בלחץ בבית על השיחה הגורלית, ככה או ככה תזכרו כי מדובר בעבודה ולא מעבר לכך. בין אם תתקבלו למשרה שרציתם ובין אם לא זה לא מעיד אליכם כבני אדם שוב דבר ותמיד אפשר לנסות שוב בהזדמנות או במקום אחרים. ראיונות עבודה הם סיטואציה לא נעימה ומלחיצה וחשוב שתזכרו תמיד מה אתם שווים ושאף אדם חיצוני לא יוכל להשפיע על הצורה בה אתם מרגישים ורואים את עצמכם.
אנשים רבים גם שהם מושלמים עבור התפקיד שעבורו נבחנו לא יעברו את הראיון רק בגלל לחץ יותר וחרדה, אז תקפידו להישאר רגועים עד כמה שניתן ותזכרו שאף ראיון לא יקבע את גורלכם ולא מדובר במדד למי אתם אלא רק לכמה מישהו חשב באותו יום ספציפי שאתם מתאימים לתפקיד מסוים.
לעוד מאמרים שיכולים לעניין אתכם:
כלבים מריחים סרטן? האם זה באמת או רק שמועות
פרסומת מקרית לחלוטין שטסלה לא חלמה עליה