ראיון עבודה, איך להתכונן לראיון עבודה בעזרת NLP

ראיון עבודה יכול להיות חוויה מלחיצה אבל עם הכנה נכונה וכלים מתאימים מNLP תוכלו לעלות את הסיכוי שלכם לבלוט מעל המתחרים ויעלו סיכויי העסקה שלכם.

ראיון עבודה זאת לא חוויה נעימה במיוחד ועשויה להיות די מלחיצה. בעזרת NLP ניתן ללמוד טכניקות פשוטות יחסית שיכולות לעזור בהכנה לראיון עבודה בעזרת שיפור התקשורת, לבטא את עצמנו בצורה נכונה, להכיר ולהציג נכון את החזקות שלנו, להבין כוונות של אנשים סביבנו ואף להשפיע עליהם בצורה חיובית לפי הצרכים האישיים שלנו.

תירגעו, זה לא מבחן

הכי חשוב להבין שלמרות התחושה שבוחנים אותך ראיון עבודה זה לא בהכרח מבחן, הכול תלוי בגישה שלך ובמקום שאתה מגיע ממנו.
אם תחשבו על ראיון עבודה בתור הכרות או דייט תבואו פחות לחוצים ותרגישו פחות נבחנים, בנוסף חשוב לזכור שכמו שהמעסיק הפוטנציאלי בודק אותך ככה גם אתה בודק אותו, את מקום העבודה, את התנאים, את העבודה ואת מי שבעתיד אולי יהיו הקולגות שלך. לפני ההגעה רצוי לעשות עם עצמך הכנה לראיון עבודה בבית, תחשבו איזה שאלות יש לכם על העבודה והמקום, מה אתם רוצים להציג ומומלץ לעשות מספר תרגילים משיטת NLP שיעזרו לכם לזהות את החזקות שלכם ולהבין איך אתם רוצים להציג את עצמכם. 

טכניקות הכנה לראיון עבודה בשיטת NLP:

ההכנה לראיון עבודה: רמות לוגיות

טכניקה של רמות לוגיות מתייחסת לרמות חשיבה עמוקות יותר שלנו על עצמנו ועל סיטואציות שונות בחיינו, טכניקה זו יכולה לשמש כתרגול לפני ראיון עבודה.
תרגיל מומלץ מרמות לוגיות- תכתבו לעצמכם על דף איך תציגו את עצמכם בראיון עבודה, תציגו מי אתם, מה אתם עושים, במה אתם טובים וכו', ממש כמו שתציגו את עצמכם מול המראיין כשהוא ישאל "תספרו לי קצת על עצמכם?"
לאחר שכתבתם את ההצגה העצמית שלכם תתחילו בתרגיל לקראת ראיון עבודה שלב אחר שלב,

1. שלב ראשון, סביבה- תחשבו איפה הסיטואציה נמצאת? מה יש סביבכם? מי נמצא סביבכם? תדמיינו לכם ממש את הסביבה עד לפרטים הקטנים ביותר

2. שלב שני, התנהגות– מה הפעולות שאתם עושים? איך אתם מתנהגים? איך נראית שפת גוף שלכם? באילו מחוות לא מילוליות אתם משתמשים? איך אתם נכנסים לחדר? איך אתם מדברים, יושבים וכו'.

3.רמה שלישית, יכולות וכישורים- מה אתם חושבים? אילו מיומנויות יש לך שיכולות לעזור לכם? איזה כישורים יש לך שרלוונטיים לעבודה? תשתמש בזיכרונות של ראיונות עבודה מהעבר כדי לקחת לעצמך נקודות לשיפור ונקודות לשימור.

4.רמה רביעית, אמונות וערכים- מה הדברים שבאמת הכי חשובים לכם? מה אתם חושבים שחשוב לכם? (אמונה) מה באמת הכי חשוב לכם? (ערכים) 

5. רמה חמישית, זהות- מה האופן שבו אתם רואים את עצמכם? מה התפקיד שלכם בעולם? 

6.רמה שישית, תכלית- זה השלב להבין שאתם חלק ממשהו גדול יותר מעצמכם, אז מה הייעוד שלכם בתוך המשהו הגדול יותר?

לאחר שעניתם לעצמכם על כל השאלות תחזרו להצגה העצמית שכתבתם בהתחלה ותראו האם מצאתם תובנות וחזקות חדשות על עצמכם שיכולים להיות רלוונטיים ותשנו את ההצגה העצמית בהתאם לזה. 

רושם ראשוני – יצירת ראפור.

ראפור הוא הבסיס לכל הטכניקות בNLP, ראפור משמעו יצירת תקשורת ראשונית חיובית עם האדם העומד מולכם.
לקראת ראיון עבודה אפשר להשתמש בראפור לפי אותה תבנית של הרמות הלוגיות, על מנת לייצור חיבור עם המראיין ולגרום לו לתחושה של נוחות וחיבור אתכם ולהגדיל את הסיכוי שתבלטו מעל שאר המועמדים.

1. סביבה- תשימו האם יש בינך ובין המראיין קשר בין המיקום מגורים, לבוש, אינטרסים או חברים משותפים

2. התנהגות- תתאימו את שפת הגוף שלכם בהתאם לסביבה, תשתמשו במחוות לא מילוליות דומות (שפת גוף, הבעות וכו'), תשימו לב להתאמה  בטון דיבור, בבחירות מילים משקפות וערכים משותפים שלכם ושל הסביבה.

3. יכולות ומיומנויות- תחפשו כישורים משותפים, תפגינו ידע מקצועי בתחום ותדאגו להדגיש את הכישורים הרלוונטיים שלכם.

4. אמונות וערכים- תקפידו לכבד את הערכים של האחרים בסביבתכם, תכדבו את דעותיהם ואת מה שחשוב להם גם עם זה שונה מדעתכם האישית.

5. זהות- כיבוד הערכים הגבוהים יותר של האדם שמולכם, תקדישו תשומת לב ועניין למי שהם ולתכונות אופי שלהם.

6. תכלית- כיבוד התרבות של האדם שמולכם, הבנה שלמרות השוני שיכול להיות כולכם חלקים מאותה מערכת חברתית ואנושית.

סיכום

בראיון עבודה מאוד חשוב להקפיד על רושם ראשוני חיובי ועל הפגנת מקצועיות. אם תבואו בביטחון ובאמונה שיש לכם מה להציע, תהיו בטוחים בעצמכם, בכישורים, במיומנות וביכולות שלכם בשילוב עם יצירת ראפור נכון, תקשורת נכונה, מכבדת, טובה ונעימה יעלה משמעותית הסיכוי שלכם לקבל את העבודה.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button