ריפלוקס | למה זה קורה אצל תינוקות ואיך מתמודדים?

מה זה ריפלוקס ואיך עוזרים לתינוקות להתמודד עם זה? במאמר הזה נסביר מה בדיוק זה אומר ואיך ניתן להקל על התינוקות.

מה זה ריפלוקס ואיך עוזרים לתינוקות להתמודד עם זה? במאמר הזה נסביר מה בדיוק זה אומר ואיך ניתן להקל על התינוקות. ברגע שהילוד נולד הוא מתחיל לקבל מוצרי מזון כגון חלב אם או תמ"ל בגלל שקיבתו רגישה וגם התנאים לא אותם תנאים כמו ברחם נוצר אצל הילוד לפעמים פליטות מהאכילה או ריפלוקס זוהי תופעה פיזיולוגית טבעית שמתרחשת אצל המון תינוקות.

התוכן של הקיבה כלומר המזון שכבר נאכל על ידי הילוד עולה חזרה בצינור הושט אל הלוע והפה מיד לאחר ארוחה ועד כשעתיים אחריה. 

זאת תופעה ידועה ומוכרת מחוסר בשלות של הקיבה ומערכת העיכול אצל הילוד אשר מתבטאת בכך שהשריר הסוגר בין הקיבה לוושט אינו בשל בתפקודו ולכן אינו מצליח למנוע לחלוטין את חזרת המזון כלפי מעלה, זה מה שגורם בעצם לתוכן של הקיבה לעלות בכמויות קטנות חזרה למעלה אל הפה ולהיפלט החוצה.

ברוב המקרים התופעה הזאת מגיעה שיאה בגיל שלושה חודשים וחולפת בין גיל חצי שנה לשנה כשהתינוק כבר מתחיל לאכול אוכל מוצק באופן יציב ויושב עצמאית.

האם כל תינוק עובר ריפלוקס והקאות ? 

כמעט ואין תינוקות שלא פולטים מידי פעם כ20 אחוז מהתינוקות בגילאי שלושה שבועות עד שנה פולטים בתדירות גבוה ומוגדרים כפולטים, מה שמגדיר בעצם את הנושא הפליטות הוא תדירות של 2 עד 3 פעמים ביום ואף יותר.

התינוק חווה פליטות למשך שלושה שבועות ברצף, כאשר התינוק ממשיך להתפתח בנורמה שלו באופן סדיר ולכן זה עדיין לא מוגדר ריפלוקס. לתינוקות אשר חווים פליטות לרוב אין תופעות אחרות מזה הם מרגישים טוב, כמובן שאם התינוק פולט מספר פעמים גבוה ביום רצוי לקחת אותו לבדיקת רופא לאבחנה.

דרכים להתמודד עם ריפלוקס ופליטות – 

האכילו את ילדכם במנות קטנות והימנעו מהאכלת יתר, שימו לב שלא כל תינוק בוכה זה מעיד על רעב יכול להיות לכך הרבה סיבות אחרות. בעת האכלה הקפידו באחיזה נכונה של הילד כאשר הוא מעט זקוף וכשראשו מוגבה ולא חלילה בשכיבה.

בתום הארוחה של התינוק המשיכו להחזיק את התינוק במצב זקוף והשתדלו לא לנדנד או לשחק עם התינוק לפחות חצי שעה לאחר הארוחה על מנת שלא ייווצר גירוי לפליטה המונח הזה נקרא (להרים לגרעפס). כשהתינוק שלכם מסיים לאכול תנסו לא להשכיבו במידית נסו לגביע טיפה את מזרון במיטת התינוק.

שימו לב לגודל הפטמה של הבקבוק שהיא מותאמת לזרימה הנכונה של הילוד וקצב האכילה של הילד לא יהיה מהיר מידי זה מונע הכנסת אוויר לפיטמה בזמן האכלה ובעת הבליעה של החלב. אם התינוק שלכם ניזון מתמ"ל שקלו לעבור לתמ"ל שמותאם לתינוקות עם ריפלוקס ופליטות זהו תמ"ל AR הוא ייעודי למצבים כאלה.

אם התינוק שלכם יונק מחלב אם המשיכו להניק אותו ותעזרו בכללים שכתובים, תמ"ל ייעודי לפליטות הוא הרבה יותר סמיך ועוזר לקיבה להתמודד ולא לעלות למעלה חזרה ומפחית את הפליטות, בנוסף לזה הוא מעושר בפרביוטיקה שעזרת לקיבה וקיים שם הרכב לשמנים מסוג בטאפלמיטט שעוזר לעיקול קל. 

האם הפליטות יעברו או שנולדים עם זה לכל החיים? 

תופעת הפליטות היא מאוד משתנה מתינוק לתינוק קיימים הבדלים גם בין התינוקות, לכל תינוק יש את הזמני אכילה שהוא רוכש לעצמו מאז שהוא נולד ויש המון מצבים בהם תינוקות פולטים יותר או פחות, למעשה השיא של הפליטות הוא רק בחודשים הראשונים וסביב הגיל חצי שנה זה אמור להפסק, כי הילד עובר למצב ישיבה סדיר ואכילת מוצרים מוצקים וזה מתחיל להיות יותר מאוזן, כמובן שבמקרים כאלה למרות הכול רצוי להתייעץ עם רופא ילדים ולהישאר במעקב.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

ברכות חג חנוכה – סדר הדלקת הנרות וברכות מרגשות למשפחה

אלן דלון מבקש המתת חסד אך זה לא כל כך פשוט

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button