התנהלות כלכלית נכונה – ככה תצאו מהמינוס ותלמדו ניהול תקציב נכון

בעקבות במשבר הכלכלי הקשה שרבים מאתנו נקלעו אליו בשנה וחצי האחרונות, ייצרנו עבורכם מדריך קל להתנהלות כלכלית נכונה וניהול תקציב משפחתי מדויק

בעקבות המשבר הכלכלי הקשה שהביאה עמה מגפת הקורונה מצאו את עצמם שכירים, עצמאים, עסקים ומשפחות רבות בכל רחבי הארץ והעולם בבעיות כלכליות ובקשיים רבים. על מנת לנסות ולעזור לכם להתמודד בצורה חכמה עם הנפילה הקשה ייצרנו עבורכם מדריך מפורט ומדויק להתנהלות כלכלית נכונה במשפחה וניהול תקציב חודשי מדויק.

איך להתחיל תהליך ניהול תקציב מסודר ולבנות בסיס להתנהלות כלכלית נכונה?

קשיים כלכליים כידוע נוצרים כאשר ההוצאות השוטפות של משק הבית וההתנהלות המשפחתית עולות על הכנסות המשפחה. לכן כדי להתחיל בכלל תהליך של שיקום כלכלי וללמוד התנהלות כלכלית נכונה יש קודם כל להבין מה הן בדיוק ההוצאות ומה ההכנסות ואיך אפשר לשפר את היחס בניהם.

שלב ראשון, רשימה מדויקת של הוצאות מול הכנסות:

תשבו ותכינו לעצמכם רשימה מדויקת של כל ההוצאות החודשיות שלכם. הרשימה צריכה לכלול את הסעיפים הבאים:

  • הוצאות דיור – שכירות, משכנתא, ועד בית, ארנונה
  • חשבונות – ממוצע של חשבונות החשמל, גז, מים, כבלים, אינטרנט, קופת חולים, ביטוחי בריאות וכו'
  • הוצאות תחבורה – תשלומים על הרכב, דלק, ביטוח, תחבורה ציבורית וכו'
  • הוצאות חינוך – תשלום לגנים, בתי ספר, מכללות, ציוד לימודי, חוגים, תנועות נוער וכו'
  • הוצאות כלכלה – קניות מצרכים לבית, תרופות, ביגוד, הנעלה וכו'
  • הוצאות טיפוח – טיפולים קוסמטיים, מוצרי טיפוח שונים כגון קרמים ואיפור, טיפוח הציפורניים והשיעור וכו'. 
  • ממוצע אירועים מיוחדים – ימי הולדת, חופשות, חגים וכו' 
  • מותרות – ארוחות בחוץ, בילויים מתנות וכו' 
  • אם יש לכם עוד סעיף של הוצאות קבועות זה המקום להוסיף אותו.

לאחר שסיימתם לסכם את כלל ההוצאות המשפחתיות שלכם (בסעיפים של הוצאות גדולות אך לא קבועות כגון חופשה יש לחלק את הסכום הממוצע השנתי ל12 ולחשב לפי תשלומים פר חודש) עכשיו הגענו לשלב של סיכום ההכנסות המשפחתיות, על רשימה זו לכלול את הסעיפים הבאים:

  • משכורות ממוצעות של בני במשפחה
  • עזרה משפחתית במידה ויש
  • קצבאות במידה ויש 
  • אם יש לכם עוד סעיף של הכנסות קבועות זה המקום להוסיף אותו.

שלב שני, צמצום הוצאות וניהול תקציב מדויק: 

לאחר שראיתם את הפער הקיים בין ההכנסות החודשיות להוצאות שלכם הגעתם לשלב של ניהול תקציב ובניית התנהלות כלכלית נכונה למצב הקיים שלכם. 

על מנת לנהל נכון את התקציב שלכם נצא מנקודת הנחה כי בכל התחומים בהם זה מתאפשר עדיף לעבור לתשלומים והתנהלות במזומן. עכשיו נחזור לסעיפים של רשימת ההוצאות שלנו ונראה מאיפה ואיך אפשר להתחיל לצמצם. 

  • הוצאות דיור – בדקו האם יש סיוע כלשהו או הנחה שתוכלו לקבל בתשלומי הדיור? אולי יש מקום לשקול מעבר לדירה או אזור מחייה זולים ונגישים יותר? 

 

  • חשבונות – הקפידו על כיבוי אורות ומכשירים חשמליים בזמן היציאה מהחדר, תעברו למקלחות על פני אמבטיות ותנסו לחשוב על כל פעולה נוספת שתוכלו לבצע על מנת לצמצם את תשלומי החשבונות שלכם ותגלו כי כל פעולה קטנה יכולה להיות משמעותית בחישוב החודשי הכולל.

הוצאות תחבורה – בדקו האם יש חבר או שכן שעובד בקרבת מקום אתכם? אולי תוכלו לנסוע ביחד ולחסוך הוצאות תחבורה. בדקו את האפשרויות בכל מקום בו תוכלו לחלוק עם מישהו את הוצאות התחבורה ובכך להקל על עצמכם את נטל הנסיעות. 

  • הוצאות חינוך – בדקו האם יש מקומות שתוכלו להגיש בהם בקשה למלגת סיוע?

 

  • הוצאות כלכלה – פה עניין החיסכון יכול להיות משמעותי ביותר, לפני היציאה לסופר תכינו רשימת קניות מסודרת ותקפידו להיצמד עליה. אם יעזור לכם להקפיד תעשו הערכה גסה כמה הקניות אמורות לעלות לכם ותבואו עם סכום הכסף במזומן. בכל הקשור ללבוש והנעלה תעברו למתכונת קנייה על פי צורך, בתחילת העונה תשבו לבדוק מה יש לכם, מה מתאים ומה לא ובדיוק כמו עם המצרכים תעשו רשימה מסודרת ותלכו רק על פי הרשימה שיצרתם.
  • תנסו לחפש חנויות זולות שלטעמכם או תחכו למבצעים על מנת לרכוש את מה שחסר לכם. גם פה נמליץ בחום על תשלום במזומן ויצירת תקציב לבוש לבני המשפחה על מנת לא להיסחף לקניות רגשיות מיותרות. 

 

  • הוצאות טיפוח – בדקו האם יש מוצרים זולים יותר מאלו שהם משתמשים בהם כיום ותנסו לצמצם בהוצאות הטיפולים החיצוניים רק למקרי צורך (בואו נודה באמת רובנו לא צריכים להגיע כל שבועיים לקוסמטיקאית אז…).

 

  • ממוצע אירועים מיוחדים – כמו שכבר אמרנו בנושא הזה יש לעשות ממוצע שנתי של כמה כסף אתם משקיעים על ארגון ימי הולדת, מתנות, חגים, אירועים וחופשות ולחלק את הסכום הכולל ל12 חודשי השנה. את הסכום החודשי המתקבל תשימו בכל חודש בצד במעטפה סגורה (שוב – מזומן) ככה שכשאר יגיע אירוע גדול לא "תיפול" עליכם הוצאה חונקת אלא יהיה לכם חיסכון מוכן ויעודי עם תקציב מוגבל בדיוק לשם כך. 

 

  • מותרות – פה לשיקולכם כמה ומה אפשר להוריד אבל כשם הקטגוריה כן היא, מותרות. במצבי קיצון של קושי כלכלי חונק נמליץ לוותר על סעיף זה עד כמה שאפשר כדי לנסות לשמור על התנהלות כלכלית נכונה עד כמה שאפשר. במידה והבילויים נחוצים לשקט הנפשי שלכם תגבילו לכך תקציב מסוים בהתאם להפרש הקיים. 

 

שלב שלישי, הגדלת הכנסות: 

בהנחה ובני המשפחה שיכולים עובדים ומתפרנסים על מנת לסייע בכלכלת הבית אך המצב עדיין קשה יש מקום לחשוב איך להתחיל לייצר הכנסה נוספת למשק הבית על מנת להצליח לבנות ולייצב התנהלות כלכלית נכונה. במציאות של היום מאוד קשה למצוא עבודה, עסקים רבים קרסו במהלך משבר הקורונה ורבים נוספים מאלו ששרדו עברו לשירות דרך האינטרנט ועבודה מהבית. מול הנתונים המדאיגים של אחוזי הקריסה והסגירה בשנה האחרונה בטוח להגיד כי הסיכוי הכי טוב שלכם לייצר הכנסה נוספת למשפחה זה בעסקים דרך האינטרנט.

ישנו עולם שלם של עסקים וסחר בנכסים דיגיטליים שמיצרים הכנסה מאוד מרשימה לכמות לא מוגבלת של אנשים ומשפחות בכל רחבי הארץ והעולם. האומנם נוכח חוסר ההבנה של רבים בתחום הם נוטים להניח כי זה מסובך מידי או שכל סוגי העבודה דרך האינטרנט הם סוג כזה או אחר של הונאה. למזלכם הקדשנו לזה מחשבה ומצאנו דרך לעזור לכם לייצר הכנסה נוספת מאוד משמעותית מהבית בצורה בטוחה ואפקטיבית.

ישנה פלטפורמה חדשנית בשם "ריברנד מיליונר" המציעה מגוון רחב של קורסים לעבודה אונליין ובנוסף לידע הרחב בכל תחומי בידיגיטל האפשריים הפלטפורמה מספקת עסקים דיגיטליים מוכנים למכירה (כולל שיטת המכירה המומלצות, משפכי שיווק והסבר מפורט על התהליך הבטוח ביותר לכניסה לעולם העסקים הדיגיטליים).

ההרשמה לפלטפורמה היא בתשלום כמובן אך ניתן לפרוס את דמי ההרשמה לתשלומים נוחים ובכך להגיע למצב שההכנסה שתוכלו לייצר בעזרת הכלים והמשאבים שתקבלו ממנה יעלו על התשלום החודשי ויעזרו לכם לצמצם את הפער הקיים כיום בין ההכנסות להוצאות שלכם. 

להגדלת ההכנסה החודשית ומעבר לריברנד לחצו כאן

שלב רביעי, שמירה על מצב של התנהלות כלכלית נכונה לארוך זמן: 

ניהול תקציב נכון והגדלת הכנסה הם הדרך הנכונה לצאת מהמינוס בבנק ולייצב חד משמעית את המצב הכלכלי שלכם. אומנם, לצאת מהמינוס זה נחמד אך צריך גם תוכנית פעולה לעתיד על מנת לדאוג שמצבים אלו לא יחזרו שנית. ביסוס הרגלים כגון הליכה לסופר רק עם רשימת קניות מסודרת ושמירה על תקציב מוגד ברוב תחומי החיים יעזרו לכם לשמור את היתרה בבנק ואפילו להצליח לחסוך קצת כסף בצד ליום גשום.

הכי חשוב בכל הקשור ליצירת התנהלות כלכלית נכונה בתוך המשפחה זה לשמור על סטטוס יציב, גם אם הגעתם למצב של יתרה או שהיה לכם חודש טוב אל תתפרעו ותחזרו לבזבז ללא בקרה, במקסימום תגדילו מעט את התקציב הקיים אבל על מנת לייצב לגמרי את כלכלת המשפחה יש לשמור על בסיס קבוע עד כמה שאפשר וכל יתרה "עודפת" קיימת מומלץ לחסוך בצד או להשקיע ולא לבזבז על שטויות חסרות תועלת.


לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

עוסק פטור | מדריך מפורט לפתיחת עסק פטור – מעודכן לשנת 2023

הכרויות אלפא – הכרויות לאקדמאים, הייטקיסטים, סמנכ”לים

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button