מוטיבציה ואיך משמרים אותה לטווח ארוך

מוטיבציה מהי? כשאנחנו פועלים ויוצרים תנועה ושינוי עולה לנו המוטיבציה ואנחנו חיוניים יותר ליצירתיות ופרודוקטיביות.

מוטיבציה מהי? כשאנחנו פועלים ויוצרים תנועה ושינוי עולה לנו המוטיבציה ואנחנו חיוניים יותר ליצירתיות ופרודוקטיביות. אנחנו מרגישים בעלי יכולת ומשמעות ומרגישים עוצמתיים ביכולת שלנו ליצור יותר ממה שאנחנו אוהבים בחיינו.

כולנו יודעים שיש ימים שאין לנו מוטיבציה, גם לאנשים שנראים מלאי מוטיבציה כל הזמן הם לא קמים תמיד עם מוטיבציה בשל אתגרים שונים שהם חווים בחייהם. הם פשוט מבינים את השיטה לשחזור המוטיבציה היומית שלהם.

מה מונע מאיתנו להיות במוטיבציה –

כשיש לנו פחד להתמודד עם משהו שנכנסנו אליו מתוך בחירה כמו פרויקט חדש עבודה חדשה, משהו שלא עשינו אותו בעבר ויש לנו אי וודאות לגביו, תמיד יהיה בנו חלק שיחוש דחיה ויעכב את ההתקדמות שלנו לשם.

הפחד גורם לנו להססנות ויהירות ומהאט אותנו. הפחד הוא תוצר של חוסר ניהול סיכונים חכם ומציאותי. גם אם אנחנו בשיא ההתלהבות לנוע קדימה אם הפחד שלנו גדול מידי המוח ההישרדותי שלנו שמור עלינו ומונע מאיתנו להתקדם.

4 דרכים להתמודדות עם הפחד – 

  • השיטה להוריד את אפקט הפחד היא באמצעות שימוש במעגל מחשבתי שחוזר על עצמו דמיון, מציאות, וביקורת.
  • קודם כל הדמיון, איך אנחנו רואים את עצמינו, מה אנחנו חולמים לעשות. לאחר מכן החלק שבו אנו חושבים מציאותי ועל הפעולות שנעשה.
  • איך אנחנו רואים את עצמינו עושים זאת ובצלע השלישית הצד הביקורתי (המוח ההישרדותי) שנותן לנו ביקורת על הצד המדמיין והמציאותי בוחנים אם מה שימיינו לעצמנו יכול לצאת לפועל. אם כן מעולה, אם לא מה אפשר לעשות אחרת.
  • על כל ביקורת שניתנת לנו אנחנו שוב עוברים לצד המדמיין והמציאותי כדי לתת פתרון לביקורת שנתנו לעצמנו. אנחנו עושים זאת שוב ושוב עד שכבר אין לנו ביקורות והתוכנית מושלמת.

לדוגמא: אנחנו נכנסים למשהו חדש בחיינו שלא עשינו בעבר כגון: פרויקט, עבודה חדשה, מעבר משמעותי בחיים וכוו". מדמיינים קודם כל מה אנחנו רוצים שיקרה לנו בזכות הבחירה הזאת מסתכלים על המציאות ומה הפעולות שצריך לבצע.

עוברים למצד הביקורתי ומציפים את הפחדים והאפשרויות שבגללן התוכנית לא תוכל לצאת לפועל. זה מאפשר לנו לתכנן את התוכניות שלנו בצורה אסטרטגית ובניהול סיכונים נכון.

חוזרים לצד המדמיין והמציאותי ושואלים את עצמינו איך ניתן למנוע את המצב ומה כן יכול לעזור לפחד שבתוכי ומה הסיכויים שזה באמת יקרה ומה הפתרון לכך וחוזרים על המעגל המחשבתי הזה עד שכבר אין לנו יותר ביקורת לתת לעצמו ומגיעים להחלטה סופית זו דרך מוצלחת להרים את המוטיבציה שלנו בגלל שמוצבים בפנינו מטרות ויעדים נכונים.

מומלץ לשבת עם דף ועט.

איך משמרים את המוטיבציה לאורך זמן –

מיקוד המטרה אחת.

חוסר מוטיבציה יכול לנבוע מחוסר מיקוד והצפה של דברים שצריך לעשות בו זמנית. אנחנו צריכים להתמקד המטרה אחת בכל זמן נתון, מטרה יומית, שבועית, חודשית ואז גם המוטיבציה תתעורר. זה לא פשוט, יחד עם זאת זה מה שעובד.

להתחייב על המטרה שלך בפומבי.

לספר על המטרות והיעדים שלכם למשפחה, חברים, לכתוב על זה ברשת החברתית. כשאנחנו מתחייבים מול אנשים שרואים אותנו, אנחנו גורמים להם לצפות לשינוי שהתחייבנו אליו וזה דוחף אותנו ומשאיר אותנו מחויבים כדי לא לאכזב את הקרובים אלינו ואת עצמינו.

לדעת לבקש עזרה – 

" אי אפשר להצליח לבד" כל הגדולים בעולם הצליחו בעזרת אנשים ועבודת צוות מנצחת. אם אתם מחליטים להפסיק לעשן, הצטרפו לקבוצות תמיכה להפסקה בעישון. תמצאו רשת שתומכת בדרך למטרה שלכם מוטיבציה באה והולכת מוטיבציה לא נשארת לנו האופן תמידי וזה בסדר ואם יש ימים שאנחנו קמים ללא מוטיבציה ניזכר שהיא עוד תחזור אלינו ובינתיים ממשיכים לנוע קדימה ולהיעזר באנשים הנכונים.

התמדה –

יהיו ימים שבהם דברים לא יתקדמו כמו שתכננתם אבל לא לוותר. התמידו ותזכרו מה הסיבה החשובה שגללה נכנסתם לזה מלכתחילה ותמשיכו לחגוג הצלחות קטנות.

המטרה הסופית שלנו ברורה. אבל יש צורך לפרק את המטרה הסופית ליעדים קטנים יותר כדי למנוע בלבול וחוסר מוטיבציה. כל צעד קטן בהתקדמות שלנו חוגגים. הצלחתי להתמיד ב3 אימונים בשבוע, להגיד כל הכבוד וטפיחה על השכם ולקחת את ההרגשה הטובה שהרגשנו ליעד הקטן הבא.

אבל אם אתם מרגישים בלבול, דאגה, לחץ, ולא יודעים מה הצעד הבא זה אומר שהמטרה הסופית שלכם עדיין לא ברורה מספיק ואולי זה באמת המקור לחוסר המוטיבציה.

שיטה להרגיש מוטיבציה לאורך זמן –

על מנת שמוטיבציה תופיע באופן תמידי, כתבו יומן עם תוכנית ספציפית שאתם רוצים להגשים גם אם זו תוכנית גדולה כתבו את היעדים שעליכם לעשות עד להשלמת התוכנית שלכם וסמנו " בוצע" על כל משימה שביצעם. בנוסף כתבו את כל הדאגות שבהם אתם אומרים לעצמכם " אני לא יודע איך", " אני לא מבין" לשאלות מחקר כמו " מי כן יודע", "איפה אני משיג את הידע עבור זה". ברגע שאתם שואלים את עצמכם שאלות חקר כאלו אתם נותנים פקודה למוח שלנו למצוא את הפתרון לבעיה ואי הוודאות שלכם נעלמת ואתם תדעו כבר מה לעשות.

 לעוד נושאים שיכולים לעניין אתכם:

 Elden ring בהחלט היה שווה לחכות

מדריך קידום אתרים – מה האורך האידיאלי לכתיבת מאמר SEO

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button