דמיון מודרך – השיטה לשינוי דפוסי חשיבה

דמיון מודרך עובד על נשימות וגורמת אוטומטית לרגיעה אצל המטופל. במצב רגיעה נוכל לקבל גישה ישירה לתת מודע שלנו. כיצד עושים זאת? כל הפרטים במאמר.

במציאות שלנו קשה לנו לעצור לרגע, בין מטלות הבית , המרדף לקריירה וחינוך הילדים. נוכל להוסיף למשוואה את המצב הכלכלי, החברתי והעסקי שלנו ונגיע לתוצאה של לחץ וסטרס תמידי.  למרבה הצער, בתוך השגרה האינטנסיבית לא נשאר לנו זמן לקחת הפסקה מהמציאות, ואנחנו מתניידים במציאות עם "מיכל דלק ריק".  צריך לזכור שהעולם ימשיך לחיות ללא מעצורים גם אם אנחנו נעצור. זה בסדר לקחת כמה רגעים לעצמנו כדי לצבור כוחות חדשים. אנחנו זקוקים להתמלא באנרגיה ולמלא את עצמנו בכוחות חדשים כדי שנוכל לחיות בצורה נקייה יותר. אז איך נוכל לצאת ל"חופשה" גם בלי להפסיד ימי עבודה ואפילו בלי צורך לארוז מזוודות. פשוט, אנחנו צריכים לקחת כמה רגעים לעצמנו ולעשות דמיון מודרך.

 

שינוי דפוסי חשיבה ע"י דמיון מודרך

מחשבה יוצרת מציאות. לפחות פעם אחת בחיים נתקלתם במשפט הזה, ויש בה המון היגיון.
המחשבה הופכת למילים, המילים הופכות למעשים והמעשים הופכים למציאות.
וכדי שנגיע למציאות שאנחנו רוצים לחיות בה, אנו צריכים להיות מודעים למחשבות שלנו. האם המחשבה שלנו מפיקה לנו תועלת או שהיא פוגעת בנו? ברגע שתדעו מהי המחשבה הנכונה עבורכם, תוכלו ליצור את המציאות שאתם בוחרים לחיות בה. אנחנו מורכבים מכמה רבדים שונים אשר כל אחד מהם פועל באופן עצמאי. בתרגיל הדמיון המודרך שנבצע המטרה היא להשפיע על כל אחד ואחד מאותם רבדים.
הרבדים הם:


הרובד הפיזי-
הרובד הפיזי מדבר על הגוף שלנו, הפעולות שלנו, אופן ההתנהגות והמעשים שלנו. רובד זה מהווה את הקישור שלנו למציאות, הוא הרובד הנגיש לנו ביותר.  השימוש בדמיון מודרך על רובד זה, עשוי לסייע בריפוי מחלות כגון מחלות לב.


הרובד הרגשי-

זהו רובד עשיר במיוחד, לעיתים תכופות הוא רב ממדי. לדוגמא כעס, רוב הזמן כעס מופיע על רקע של רגש עמוק יותר כמו עלבון. בדרך כלל הוא מופיע על רקע של היסטוריה רגשית ישנה יותר כמו האופן בו התייחסו אלינו בילדות. השימוש בדמיון מודרך על הרובד הרגשי עשוי לסייע בלפתור רגשות עמוקים יותר של חרדה ודיכאון ולשפר את ההרגשה הכללית.

הרובד המנטלי-

הרובד המנטלי בעיקר עובד על האמונות, המחשבות והזיכרונות שלנו. ברובד זה מופיעים לרוב מחשבות או זיכרונות שהנטייה שלנו היא לתפוס אותם כאמת. בבחינה יותר מעמיקה נגלה שרוב הזמן אנחנו גם טועים לגביי אותם דברים שאנחנו עדיין תופסים כאמת. על מנת שנוכל לשנות את הרגשות שלנו ואת דרך בה אנחנו פועלים, שיטת הדמיון המודרך עוזר לנו לנטרל רגשות אלו ובעקבות כך ליצור שינוי בחיינו.

הרובד הרוחני-

הרובד הרוחני עוסק באייך ליצור נקודת מבט פנימית, איך לפתח מצב תודעה, קבלה, הבנה, ראייה צלולה. ברוב הפעמים אנשים הנמצאים במצב כאוב, מחפשים דרכים לצאת מהמעגל השלילי בו הם נמצאים. אך מה שאנשים לא מבינים הוא שככל  שאנחנו מתעסקים ברגשות השליליים ככה המחשבות השליליות מתגברות, אך רגשות שליליים הינם רגשות שבאים מאיתנו יותר מאשר מהסביבה. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו "מה אני באמת מרגיש? האם זה עצב? האם זה כעס? אשמה?, ברגע שמצאנו שם לרגש נוכל לבדוק באיזה מקום בגוף אנחנו מרגישים אותו הכי. נקשיב לגוף שלנו, נדבר בקול על מה אנחנו מרגישים ומה אותו איבר "מספר" לנו. ככל שנתרגל מצבים כאלו נתן לרגשות שלנו במה ויהיה לנו הרבה יותר קל לשחרר את הרגשות האלו החוצה.

 

לדוגמא: כדי שנוכל להרגיש טוב יותר עם עצמנו, הדבר הראשון שאנחנו הכי צריכים לעבוד עליו הוא כנות. כדי שנוכל להרפות מרגשות ומחשבות שליליות, אנחנו צריכים להיות כנים עם עצמנו. הכנות היא המפתח לאני הפנימי שלי, היא מורידה מאיתנו את כל הרבדים עד שאנחנו נשארים חשופים לגמרי.
תוכלו לפנות לכם עד 10 דקות ביום, תמצאו את הפינה בבית או מקום בחוץ שאתם הכי נרגעים בו והתחילו לדבר עם עצמכם. איך אני מרגיש היום?, על מה אני חושב?, האם יש למחשבה שלי מטרה?, על מה אני צריך לחשוב ועם איזו הרגשה אני רוצה לסיים את היום? (ביטחון עצמי, אמפתיה, תמיכה וכו' ). ככל שתקפידו לעשות את הדמיון המודרך תוכלו להרגיש תוצאות כבר מהפעמים הראשונות.

 

עקרונות הדמיון המודרך

נשימות- העיקרון הבסיסי להתחלת דמיון מודרך הוא תרגילי נשימות. ככל שתרגילי הנשימות יהיו מוצלחות ככה נוכל להגיע למצב רגיעה הנכון למדיטציה ודמיון מודרך. כשאנחנו רגועים יש לנו את היכולת להיות ממוקדים יותר לתהליך. תהליך תרגול הנשימות נמשך כ-2 דקות.
נשמו נשימה עמוקה וללא מאמץ, הרגישו איך האוויר נכנס אל תוך הריאות. תוך כדי תהליך הסדרת הנשימות חישבו על איזו מחשבה אתם רוצים להעלות ( רוגע, ביטחון, בריאות). 

נשפו את האוויר לאט, אל תחזיקו את האוויר יותר מדי זמן. חזרו על הפעולה כ-10 פעמים עד שתוכלו להרגיש איך כל השרירים רפויים. 

התאמת מצב השהייה- כדי שהדמיון מודרך יפעל כמו שצריך, אנחנו צריכים להתאים את המקום שבו אנחנו רוצים להירגע. בדיקת טמפרטורת החדר (האם נעים לנו), תנוחה הישיבה שלנו, הפינה השקטה בה אנחנו בוחרים להתחיל את התהליך.
ברגע שאנחנו מתאימים את הסביבה לטובתנו נוכל להתחיל בדמיון המודרך.
שבו והתחילו את תרגילי הנשימות המוסבר למעלה. השתמשו בחושים שלכם ( ריח, שמיעה, ראייה ומגע).
התאימו את החושים שבהם את רוצים להשתמש באותה סיטואציה.
התחילו לדמיין סצנות של סרט בראש שבו אתם רושמים את התסריט וסגנון הצילום.
תוכלו לבחור סצנה שבו אתם בשדה פתוח עם מזג אויר אביבי ורוח חמימה עוטפת אתכם,
או באזור הררי ומיוער, ואתם מריחים את הטחב מהגשם האחרון, מרגישים את טיפות הגשם על גופנו המנקה לנו כל מחשבה לא רצויה. כל אחד יכול לבחור איזה תמונה הוא רוצה להיות בה בראש. תוך כדי בניית המקום שבו אתם נמצאים, שדרו מחשבות נעימות וחיוביות.
אם מחשבות טורדניות עולות, שחררו אותם מהר ושנו סיטואציה אחרת שבו מחשבות אלו לא יעלו חזרה. נסו לדמיין את המקום שבו המחשבות שלכם לאט לאט נעלמות עד שתגיעו למצב של רגיעה מוחלטת ללא מחשבות טורדניות כלל.
ברגע שהצלחתם, החזיקו את המחשבות החיוביות כמה שיותר. אל תשכחו לנשום נכון.
סיימו את הדמיון בכך שאתם חוזרים חזרה למקום בו התחלתם את הדמיון ( תוכלו לדמיין כביש פתוח או שביל קטן שבו אתם חוזרים למקום שאתם נמצאים בו פיזית) ואט אט פתחו את העיניים. שבו כמה שניות עם עצמכם וחזרו לעסוק בעניינכם. תרגישו כבר הרבה יותר טוב אחריי תרגיל זה.

לסיכום:

מקווים שנהניתם מהמאמר על שינוי דפוסי חשיבה בעזרת דמיון מודרך.
ככל שתתמידו תרגישו את השינוי כמעט ומידי. 

לא נשאר רק מלאחל לכם בריאות ואהבה עצמית.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button