דיכאון – מהם התסמינים וכיצד טיפול NLP יכול לסייע

כיום, ישנם מאות שיטות טיפול בדיכאון. מטיפול תרופתי עד לדמיון מודרך, כיצד שיטת הטיפול NLP יכולה לסייע בהורדת תסמיני הדיכאון אצל מבוגרים.

רוב האנשים בימים מסוימים מרגישים מצב רוח ירוד, ריקנות, אשמה ותחושות שליליות. כולנו מייחסים מצב זה ל"דיכאון" אבל לא בהכרח זהו המצב. כדי שנוכל לטפל בדיכאון במגוון טיפולים, כגון טיפול בשיטת NLP  אנו צריכים להבין קודם מהו דיכאון ותסמינים לדיכאון.
לפחות 5 % מהאנשים סובלים מדיכאון ברמות שונות. לצערנו במצב כיום עם התקדמות הטכנולוגיה והחשיפה הרבה לרשתות חברתיות העלתה את רמת הדיכאון בקרב אנשים צעירים.

דיכאון תסמינים: 

מחלת הדיכאון באה לידי ביטוי במגוון רחב של צורות, אך התבנית מאוד ברורה לזיהוי.
על מנת שנוכל לאבחן דיכאון, המטופל צריך להיות לפחות עם 5 סימנים מהרשימה.
התסמינים לדיכאון הם:

  • חוסר אנרגיה בלעשות דברים ( גם הבסיסיים ביותר)
  • חוסר עניין וקושי בהנאה
  • קשב וריכוז גבוה
  • הפרעות שינה
  • תחושת עייפות תמידית
  • רגשות אשמה ( גם כשאין סיבה לכך)
  • כאבים פיזיים
  • ירידה או עלייה קיצונית במשקל
  • חוסר חשק מיני
  • רמות אנרגיה נמוכות 
  • נטייה לבכי רב
  • תחושת ריקנות

על מנת שנוכל לתת טיפול בשיטת NLP, אנו צריכים להכיר בך שיש לנו בעיה. הידיעה לבעיה היא הצעד הראשון בטיפול בה. כיצד נוכל לדעת שאנו חווים דיכאון? ובכן, נשים לב לסימנים של המחלה, האם ישנה ירידה בתפקוד הלימודי, החברתי? ירידה בתיאבון?, קושי לקום בבוקר וכו'. 
לאחר שהבנו שיש לנו בעיה נוכל לגשת לטיפולים המוצעים לנו. 

כיצד פועלת שיטת הNLP לצורך הטיפול בדיכאון


מחקרים מהשנים האחרונות, מתארים אסטרטגיות מדויקות שקשורות לדיכאון ומציעים טיפולים אשר מבוססים על NLP לצורך שינוי מצב הרוח. על פי שיטה זו יכול המטפל לעזור למטופל לקיים ולשמר אורח חיים בעל הנאה גבוהה יותר ומועיל הרבה יותר.
המטפל מבהיר למטופל  שהתפקיד שלו הוא יצירת פתרונות ריאליים בלבד.
אדם שנמצא בדיכאון ובוחר לטפל בו בNLP, חייב ליישם בפועל את הכלים שאותם הוא רוכש בכדי לגרום לשינוי ממשי.

טיפול בדיכאון על פי שיטת NLP מצריכה בדיקה מעמיקה של המטופל עם עצמו. איזה תחושות הוא מרגיש. האם הוא מרגיש לא מוערך?, האם הוא מרגיש שהוא אינו אהוב? מחשבות אלו מעצימות את תחושת החרדה, האשמה והבדידות, ודוחקת את המטופל למצב של אי הצלחה לצאת ממעגל הרגשות השליליים המגדיל את עצמו עם כל מחשבה ותחושה פסימית.

כלים ליישום בשיטת הNLP והדמיון המודרך:


1. להגדיר מחדש את הדיכאון ואת התסמינים שלו
2. גישה מעשית לפתרונות ומשאבים.
3. למידת טכניקה של דמיון מודרך ומציאת המקומות הפנימיים של האדם שבמצבי דכדוך הוא יוכל להיאחז על מנת להירגע.
4. יצירת אמונות חיוביות, תוך ביטול האמונות השליליות .

דרך קלה ליישום כלי הדמיון המודרך היא ללמד את המטופל איך להירגע מבחינה פיזית, המטפל מדגים למטופל כיצד להרפות את שריריו, להתמקד בהוצאת האוויר יותר מאשר בנשימות עצמן, לנשום דרך האף ולדמיין בראשו דימוי מרגיע הגורם לו להנאה.
מטרת השיטה זו היא ללמד את המטופל איך לבצע בעצמו את תהליך הדמיון המודרך, תוך שימוש בכלים שיש לו את השליטה המלאה עליהם.
מטופלים רבים אשר סובלים מדיכאון עמוק במיוחד טוענים לאחר רבע שעה של ביצוע תהליך הדמיון המודרך שזהו ה"מצב הרגוע ביותר" בו הם היו לאחרונה. אך זו היא רק ההתחלה, כיוון שעל המטופל להתמיד על שימוש קבוע בתהליך ולחזור עליו מספר פעמים ביום בכדי לייצר לעצמו שגרה יומית של רגיעה.

שיטת הNLP נותנת במה למטופל לספר על הדימוי העצמי שלו תוך כדי עידוד מצד המטפל למצוא את המחשבות המדויקות המכניסות אותו למצב של דיכאון, ולמצוא את המחשבות הנוספות שנמצאות מאחוריהן. שיטה זו נקראת "תהליכים עולים" על פיה כל תשומת לבו של המטופל מופנית אל התחושות אשר מלוות את הדיכאון שלו, ההצפה שלהן מתוך התת מודע במוחו ושחרור מחשבות אלו באופן גלוי אל מעל פני השטח.

שיטות הדמיון המודרך והNLP  משתייכות לקבוצת טיפולים המיושמים ביצירת גישה אל תת המודע בתוספת ציורים, דימויים באופן חופשי פירוש חלומות וכדומה.
הטיפול בדרך כלל מתקיים בתור חלק מטיפול נפשי מול מטפל מקצועי בתחום או באמצעות קלטות להן מאזין המטופל בבית ,בשלבים מתקדמים יותר של הטיפול ,ניתן למטופל האפשרות לבצע את תהליך הדמיון המודרך לגמרי לבדו לצורך אימון והרפיה.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button