התמכרויות, איך מטפלים בהתמכרויות בשיטת NLP

התמודדות עם התמכרויות, טיפול בהתמכרות וגמילה הם תהליך עדין ורגיש. עם כלים וטיפול בשיטת NLP תוכלו לטפל בבעיה בצורה מקצועית וממוקדת

מהי התמכרות? מהו תהליך הטיפול בהתמכרות? ומהי הדרך הכי בריאה ונכונה לגמילה מההתמכרויות השונות?
התמכרות היא פיתוח תלות של אדם הבאה לידי ביטוי בהיווצרות של דחף כפייתי ותשוקה לא פרופורציונאלית כלפי הדבר אליו הוא מכור.
ישנן סוגים רבים של התמכרויות ואדם עם נטייה להתמכרות יכול להתמכר כמעט לכל דבר, ההתמכרויות הנפוצות ומהמדוברות ביותר הן התמכרות לסמים, אלכוהול, תרופות, ניקוטין, סוגי אוכל שונים כגון שוקולד, סקס, פורנו, התנהגויות שונות כפייתיות כמו כסיסת ציפורנים, התמכרויות, צפייה בטלוויזיה, משחקים במחשב ועוד.
בשיטת NLP ישנן טכניקות שונות היכולות לשמש ככלי לגמילה ולטיפול בהתמכרויות.  

אז איך בעצם התמכרות נוצרת?

הגורם הבולט, המרכזי והעיקרי של היוצרות ההתמכרות הוא ההיווצרות במוחנו של קישור בין פעולה מהנה לבין פעולה הכרחית לקיום כמו אכילה או שתייה.
במוח שלנו ישנה מערכת הנקראת "מערכת התגמול" בה נוצר ההקשר בין הפעולה המהנה שאינה בהכרח הכרחית או אפילו חיובית וטובה כלפינו לבין פעולות החשובות להישרדותנו. החומר המרכזי הגורם לכך שדפוס מסוים ייתפס במוחנו וייצרב במערכת כהכרחי (מה שהוא את הדפוס לממכר עבורנו) נקרא 'דופמין'.
הדופמין מופרש במוחנו בצורה אוטומטית כאשר אנו חשבים הנאה או סיפוק, לכן הצורה בה ההתמכרות מתבטאת יכולה להיות שונה מאדם לאדם אבל בסופו של דבר ההתמכרות היא תמיד לדופמין עצמו. 

איך מטפלים בהתמכרויות בNLP?

בשיטת NLP ישנן שתי שיטות מרכזיות המשמשות לטיפול בהתמכרויות, בנוסף ישנן טכניקות נוספות ומגוונות שיכולות לסייע למכור בתהליך הגמילה. טכניקות אלו יכולות לעזור למכור לשנות את צורת החשיבה שלו, להבין את מקור ההתמכרות, על איזה צורך פנימי ההתמכרות עונה וללמוד דרכים חדשות לענות על אותו צורך.
בנוסף הוא יכול לקבל כלים על מנת לקבל שליטה על חייו ולכוון אותם לכיוונים חדשים וחיוביים יותר עבורו ולשנות את הסביבה אליה הוא רגיל ועלולה לשמש לו כ'טריגר' לחזור לאותו דפוס התנהגות שלילי אליו הוא רגיל.

השיטות לטיפול בהתמכרויות וגמילה בNLP:

 

  • שיטה ראשונה – 'מסגור מחדש בשישה שלבים'.
    טכניקה זו מבוססת על ההנחה וההבנה כי נפש האדם מורכבת מחלקים שונים וכי לכל חלק מאישיותנו ישנה כוונה חיובית פנימית כלפינו. במהלך טיפול בטכניקה זו נוציא את החלקים השונים האחראיים על ההתנהגות הלא רצויה (במקרה הזה ההתמכרות), "נפריד" את החלק שנרצה לטפל בו משאר החלקים ונתמקד בתור התחלה אך ורק בו על מנת להבין את הכוונה החיובית שלו. בסיומו של טיפול נמצא התנהגות חלופית וחיובית יותר שיכולה לענות על אותו הצורך החבוי ותענה גם על הצורך בדופמין .
    התהליך הטיפולי חייב להיות על ידי מטפל NLP מוסמך ומקצועי כדי שיוכל לנתב את התובנות וההחלטות שנעשו ויבצע התאמה נכונה לכל שאר חלקי האישיות שלנו.
  • הטכניקה שנייה – 'טכניקת סוויש'.
    טכניקת ה'סוויש'  מטפלת ומנטרלת את הטריגרים העלולים לגרום להתמכרות להתעורר שוב. ישנם מכרים בהם אדם עבר תהליך של גמילה והצליח לשמור ולטפל בעצמו אך ברגע שהוא נתקל בטריגר הצורך בדופמין התעורר שוב והאדם חזר לאותה התמכרות, לכן חשוב מאוד כחלק מהטיפול בהתמכרויות לטפל ולבטל גם את הטריגרים.

    לסיכום:
    תהליך הגמילה והטיפול בהתמכרות הינו תהליך עדין ורגיש הדורש הרבה אמפטיה, הכלה, הבנה, סבלנות וכמובן מקצועיות. אם זיהיתם שמישהו בסביבתכם או ששמתם לב שאתם עצמכם סובלים מהתמכרות כזו או אחרת כדאי ואף רצוי לפנות לקבלת עזרה מקצועית. מומלץ לפנות לגורם מקצועי בהקדם על מנת לקבל כלים ומשאבים כדי להיגמל מאותה התמכרות ולחיות חיים בריאים, נקיים, מאושרים ונטולי תלות חיצונית המשפיעה על האושר והשלווה שלכם.

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button