גיל המעבר – 5 סכנות שאת צריכה להכיר

כולן בסוף יגיעו לגיל המעבר, לכן תמיד כדאי לדעת מה הסכנות הכרוכות בהגעה לפתיחת עידן המנופאוזה. כאן נסביר על 5 סכנות עיקריות המגיעות עם הגיל.

למרות מה שהרבה בני אדם חושבים, הווסת החודשית, או נכון יותר להגיד, היעדרה של הווסת החודשית, היא ממש לא הדבר היחידי שעובר שינויים עם ההגעה לגיל המעבר. כל מיני תפקידים מהווים את מנת חלקם של רמות ההורמונים אשר שומרות על הווסת החודשית, בהיעדר אותן השפעות שנועדו להגן על אותם ההורמונים, בפרט האסטרוגן, כשהם מתמעטים, נשים רבות נאלצות להתמודד עם אתגרים בריאותיים חדשים.

כמו כן, כל מיני שינויים שנקשרים להזדקנות ולגיל המעבר, כמו למשל – חילוף חומרים יותר איטי, עשויים להוות סכנה לסבול מאוסטאופורוזיס, מחלות לבביות, שבץ, וכיוצא בזאת. המשיכו לקרוא, ותגלו מידע חיוני על גיל המעבר – 5 סכנות שאת צריכה להכיר…

האם הסכנה של גיל המעבר קשורה להשמנת יתר?

המנופאוזה משפיע בהכרח על חילוף החומרים של הנשים, בעוד הרבה מאמרים שבוצעו בתחום, מצאו כי הוא גורם לגוף להעלות שומנים, או לחלופין לאבד את מסת הרקמה הרזה כשנתיים בטרם להפסקת המחזור החודשי.

לא מדובר רק אודות בעיה אסתטית, עודף משקל, או השמנת יתר, בפרט מסביב לבטן מגבירים את הסיכונים, למשל, לחלות בסוכרת מסוג 2, הוא למחלות לבביות. כמו כן, ישנה סכנה לתסמונת מטבולית, שיש בה היבטים של רמות כולסטרול חריגות, יתר לחץ דם, עודף שומן בבטן, או סוכר גבוה בדם, כאשר כל אלו מגבירים את הסיכונים לסבול מסוכרת סוג 2, ממחלות בלב או משבץ.

מה הקשר בין בריחת שתן לבין הסכנה של גיל המעבר?

ישנו קשר הדוק בין בריחת שתן לבין הסכנות של גיל המעבר, בעוד הקושי של שליטה בשלפוחית השתן עשוי להתחיל בגיל המנופאוזה ולהימשך מפה והלאה, כאשר חמישים אחוזים מן הנשים שהגיעו לגיל המעבר סובלות מבריחת שתן, כאשר הכי שכיח זה בעת מאמצים של פעילות גופנית, שיעול או התעטשות.

האם הסכנה של המנופאוזה באה לידי ביטוי במחלות לבביות?

מרבית הנשים נוטות להאמין כי מחלת הסרטן היא הגורם שהכי מאיים ומסכן אותן, בעוד הסכנה הכי ניכרת שניצבת בפני הנשים עם הגיען לתקופת גיל המעבר, היא בדמות מחלה לבבית, בעוד כמעט שליש מהנשים מפתחות בעיות בכלי הדם ובלב, כאשר שיעורי התקפי הלב בקרב הנשים נצפה בעלייה מטאורית כעשר שנים לאחר בואו של תקופת המעבר.

הדבר נובע מכך שהאסטרוגן בעצם מסייע בשמירה על הגמישות של כלי הדם, באופן הזה שכלי הדם מתכווצים ואף מתרחבים בשביל להתאים את עצמם לזרימת הדם. כאשר יש הפחתה של האסטרוגן, היתרונות הללו נאבדים כליל, במקביל לכל מיני שינויים, כמו למשל – העלייה בלחץ הדם, אשר עשויה לעבות את הדפנות של העורקים, הלב של האישה הופך פתאום להיות מאוד פגיע.

האם הסכנה של גיל המעבר עשויה להתבטא בדלקות בדרכי השתן?

עם הכניסה אל גיל המנופאוזה, מתרחשת, כאמור לעיל, ירידה ברמות האסטרוגן, אשר עשויה להסב לרקמת הנרתיק להיות הרבה יותר יבשה או דקיקה, מה שמהווה כר פורה לשגשוג של חיידקים, ובסיכומו של יום לגרום לזיהום בדרכי השתן.

בעוד שהסיכונים של הנשים לסבול מזיהומים בדרכי השתן הוא תלות של מנעד רב של גורמים אינדיבידואליים, כדוגמת – הבריאות הכללית שלהן, הזיהום בדרכי השתן עולה לרוב עם תהליך ההזדקנות. נשים שעברו את גילאי שישים וחמש, צריכים לצפות לבעיה בשיעור כפול, כאשר כמעט עשרה אחוזים מהנשים בגיל המעבר מדווחות על בעיה שכזאת.

האם הסכנה של מנופאוזה יכולה להגיע בצורה של אוסטאופורוזיס?

עם ההגעה אל המנופאוזה הנשים חשופות לסיכונים כפול ארבע מאשר גברים לסבול מאוסטאופורוזיס, שזאת מחלה שבה העצמות יהפכו לשבירות, דקיקות או חלשות. לפני ההגעה לגיל המעבר, העצמות של הנשים מוגנות באמצעות האסטרוגן, אבל בשנה שלפני המחזור החודשי האחרות ועד כשלוש שנים לאחר מזה, איבוד עצם לאלתר הוא תופעה שכיחה למדי.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

תו’ר אהבה ורעם- הסרט שיעורר לחיים את מארוול

סאמרלנד לא עוד סרט תקופתי בנאלי

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button